pakketkiezer.nl https://pakketkiezer.nl Thu, 24 May 2018 08:00:26 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://pakketkiezer.nl/wp-content/uploads/2018/04/favicon-150x150.png pakketkiezer.nl https://pakketkiezer.nl 32 32 Alles over glasvezel internet https://pakketkiezer.nl/alles-over-glasvezel-internet/ https://pakketkiezer.nl/alles-over-glasvezel-internet/#respond Wed, 18 Apr 2018 08:28:59 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=209 Nu we steeds vaker en met steeds meer apparaten online zijn, neemt de vraag om sneller internet explosief toe. Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden op dit moment al 6 apparaten die op het Wifi-netwerk aangesloten zijn. Dit aantal zal de komende jaren blijven toenemen. Zeker als iedereen binnen een gezin een smartphone heeft, een thermostaat […]

Het bericht Alles over glasvezel internet verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
Nu we steeds vaker en met steeds meer apparaten online zijn, neemt de vraag om sneller internet explosief toe. Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden op dit moment al 6 apparaten die op het Wifi-netwerk aangesloten zijn. Dit aantal zal de komende jaren blijven toenemen. Zeker als iedereen binnen een gezin een smartphone heeft, een thermostaat straks online communiceert en misschien de ijskast online houdbaarheidsdata doorgeeft. De vraagt naar data is niet te stoppen.

En natuurlijk moet de vraag bijgebeend worden. Nu kunnen we claimen dat glasvezel de toekomst heeft maar dan doen we de kabel te kort. Wel kan direct geclaimd worden dat DSL het aflegt. En niet nu, niet over 5 jaar (of toch dan al?), maar als we echt met tientallen apparaten het net op gaan (per huishouden) zal DSL het niet meer trekken. De kabel wel, Ziggo weet nu al 300 Mb/s over zijn infrastructuur te verzenden en dit zal in de toekomst toenemen (onder andere door betere comprimeringstechnieken zoals docsis 3.0). Maar glasvezel blijft toch de belofte, onder meer door de parallelle snelheid die de methode met zich meebrengt. Je kunt data net zo snel up- als downloaden…

Glasvezel Internet

Zoals hierboven beschreven kent glasvezel een parallelle snelheid: up en down zijn gelijk. Fijn als je veel data uploadt, want uploaden is elders vaak 10 keer trager dan downloaden. Dit is één van de vele voordelen van glasvezel. Maar glasvezel internet kent veel meer voordelen. Zo is de snelheid niet alleen hoog maar ook constant, ook tijdens ‘spitsuren’. En glasvezel kent een ‘open netwerk’. In tegenstelling tot de kabel kunnen meer providers hun diensten over glasvezel aanbieden. Uiteindelijk resulteert dit in prijsverschil, waar jij als de consument de vruchten van kunt plukken. Maar het allergrootste voordeel van glasvezel blijft nog wel dat het de groeiende vraag naar data kan blijven bijbenen. Glasvezel wordt steeds vaker gezien als aanjager van innovatie. Als basis om door te kunnen innoveren. En wat wil je met snelheden tot 500 Mb/s!

Glasvezelproviders

Glasvezel wordt in Nederland landelijk door enkele grote providers uitgerold. KPN is hier het meest sprekende voorbeeld van. Maar ook veel kleintjes die zich lokaal bezig houden. Helaas geschiedt die aanleg in fases. Niet heel Nederland wordt aangepakt maar het gebeurt in fases en per regio. Dit is logisch, het verglazen van een woning kost gemiddeld 1000 euro. En het probleem is dat als er eenmaal glasvezel tot aan de woning (FttH) ligt, de consument vervolgens niet altijd voor glasvezel kiest. Als jouw woning verglaasd is en je kiest voor Ziggo, is de 1000 euro investering weg (op de korte termijn althans). Dat is natuurlijk een hobbel voor de glasvezelproviders. Maar de meeste Nederlanders zullen vroeg of laat wel eens willen kijken wat dat glasvezel nu is. Die investering kan zomaar terugverdiend gaan worden, zeker als bedrijven glasvezel kunnen krijgen. Bedrijfsmatig kent glasvezel de nodige voordelen t.o.v. kabel en DSL.

KPN glasvezel internet

We zien nu al aardig wat providers die glasvezel tot de woning aanbieden:

  • KPN
  • Vodafone (nu T-Mobile)
  • XS4ALL en Telfort (als KPN dochters)
  • Online.nl
  • Fiber.nl (en dochter Stipte)

Dit zijn landelijke spelers. Maar lokaal gebeurt er dus ook het één en ander. Glasvezelaanleg is zelfs erg afhankelijk van lokale initiatieven. Als voldoende bewoners van een bepaalde stad of dorp zich inschrijven voor glasvezel via een lokaal initiatief kan de aanleg ervan beginnen. Lokale glasvezelinitiatieven zijn dus van belang en schieten als paddenstoelen uit de grond.

Glasvezelinitiatieven

Als pakketkiezer.nl juichen die lokale initiatieven natuurlijk toe. Ook wij denken dat glasvezel de dominante manier van internetten gaat worden. Hierbij een lijstje met allerlei lokale initiatieven door heel Nederland. Jouw glasvezelproject erbij? Neem contact met ons op.

Glasvezel in Reeuwijk
Gilze-Rijen op glas
Breedband Alkmaar-Buiten
Glasvezel Buitengebied Putten
Glasvezel Vechtbal Breed
Glasvezel in de Oosthoek
ECO-Oostermoer
Glasvezel in het buitengebied
Diensten Coöperatie Breedband Overijssel
Vechtdal Breed
Salland glas
Breedband Nieuwleusen
Bergen Breedband
HSLnet
Breedband Noord Veluwe
Glasvezelinitiatief Limburg
Stimuland
Ik wil ook glasvezel
Glasvezel Midden Drenthe (kleine dorpen)
Netwerk Platteland
Breedband Arnhem
Gebiedscoöperatie O-gen
Breedband Hollands Kroon
Eersel Verbonden
Lunteren Glasvezel

Het doel is om heel Nederland aan te sluiten op glasvezel. Zowel lokale initiatieven als landelijke spelers pleiten hiervoor. Als consument krijg je dan simpelweg meer keuze. Er is immers meer concurrentie. Waar je nu vrijwel altijd al kunt kiezen tussen de kabel en DSL komt er een derde mogelijkheid bij. Hierdoor dalen prijzen en nemen de mogelijkheden toe.

Zelf glasvezel aanleggen?

Glasvezel kan dus door kleine plaatselijke initiatieven worden aangelegd. Maar dan nog wordt het voor sommigen een lastig verhaal. Dit terwijl glasvezel juist bewoners en bedrijven aantrekt. Daarom krijgt de Achterhoek bijvoorbeeld voorrang en kan dit gebied als eerste beginnen om particulieren bij glasvezelinitiatieven te betrekken. De Achterhoek geldt als krimpgebied en snel internet moet hier verandering in gaan brengen.

In het Brabantse Meeuwen voegde ondernemer Wim Vink eerder al daad bij het woord door maar liefst 9 kilometer te gaan graven om glasvezel naar zijn bedrijf aan te leggen. Dit leverde een mooi item bij PowNews op.

Snel internet in buitengebieden is al jaren een issue. Het aanleggen van bekabeling is prijzig en sommige providers, waaronder Delta, zoeken de oplossing in draadloze netwerken. Maar hoogstwaarschijnlijk haalt 4G mobiel internet de vaste netwerken in. Toch blijft een vaste glasvezelverbinding voor velen broodnodig.

Glasvezel alles-in-1

Als er dan eenmaal glasvezel ligt, nemen de mogelijkheden toe. We hebben het nu vaak over 3 diensten bij een provider als alles-in-1 pakket. Dus internet, tv en bellen. Maar alles-in-1 kan bij glasvezel een volledig nieuwe betekenis krijgen. Wat te denken van alarmsystemen bij je glasvezelpakket? Dit is goed mogelijk! Of zorgtoepassingen die je 24/7 monitoren en gegevens doorzenden naar ziekenhuis of huisarts? In de toekomst kunnen steeds meer communicatietoepassingen via de glasvezelverbinding gaan verlopen. Op naar het ‘internet of things‘.

Glasvezel wordt hem. Maar wanneer? Check jouw postcode op pakketkiezer.nl om te kijken of jij glasvezel kunt krijgen op jouw adres.

Het bericht Alles over glasvezel internet verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/alles-over-glasvezel-internet/feed/ 0
Netflix? Dan een Internet Only pakket https://pakketkiezer.nl/netflix-dan-een-internet-only-pakket/ https://pakketkiezer.nl/netflix-dan-een-internet-only-pakket/#respond Tue, 17 Apr 2018 19:58:39 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=172 Het bericht Netflix? Dan een Internet Only pakket verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>

Het lijkt vooral onder jongeren en jong volwassenen (tot 30 jaar) een trend: tv kijken via Netflix. Het traditionele kijken maakt plaats voor on demand televisie waarbij jij als kijker volledig ‘in control’ bent. Netflix is pas sinds 2013 in Nederland maar lijkt al wel de dominante manier van on demand televisiekijken geworden. Voor 8 euro per maand kijk je onbeperkt je favoriete films en series.

En nu blijkt dat er steeds meer mensen voor kiezen geen televisie-abonnement via een provider meer af te sluiten. Men kijkt via Netflix – online en op verschillende apparaten – televisie. Blijft de populariteit groeien? Dan zouden providers als KPN en Ziggo wel eens voor grote problemen kunnen komen te staan.

Wat is Netflix?

Eigenlijk is het ‘gewoon’ een streamingdienst waarmee je zonder een bestand te downloaden de film of serie direct kunt bekijken. Hier is uiteraard een degelijke internetverbinding voor nodig maar daar heeft vrijwel iedereen tegenwoordig de beschikking over. Netflix is overgewaaid uit Amerika waar het enorm populair is. Na de VS kwam het naar Engeland om via Scandinavië naar Nederland te komen in 2013. Anno 2016 is de dienst bij ons erg populair en moeten providers hierop anticiperen om klanten binnen te houden.

Netflix heeft een breed aanbod van films en series. Hier zitten de internationale kaskrakers tussen maar ook Nederlandse films. Netflix leert van je kijkbedrag en geeft je suggesties op basis van je historie. Om je beter van suggesties te kunnen voorzien, vraagt de dienst je content te beoordelen. Zo worden de suggesties nog relevanter.

Netflix is interactief en op meerdere apparaten te gebruiken. Stop je halverwege een film of serie? Dan kan je deze later op een ander apparaat doorkijken. Pauzes worden onthouden en er kan tussen apparaten worden gesynchroniseerd.


Toekomst providers

Genoeg over Netflix maar de dienst is ‘disruptive’. Met andere woorden: de markt wordt er in korte tijd hevig door veranderd. Providers moeten hier snel op inspelen en de focus verleggen naar internetpakketten of naar betere televisie. Maar de verwachting is dat ze jongere klanten in de toekomst steeds minder kunnen boeien met de huidige televisieproposities.

Ziggo en KPN lijken in te zetten op exclusieve content: televisieprogramma’s die speciaal voor deze providers worden geproduceerd en alleen bij deze providers te bekijken zijn. Maar of deze content zo aantrekkelijk wordt dat je er een televisie-abonnement voor afsluit, moet nog maar blijken. De kans is miniem dat de content in de buurt komt bij die van Netflix.

Kijk jij ook steeds meer televisie via Netflix? Dan is een degelijk Internet Only pakket vaak voldoende. Het scheelt je maandelijks aardig wat geld en je kijkt geen reclame meer…

Het bericht Netflix? Dan een Internet Only pakket verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/netflix-dan-een-internet-only-pakket/feed/ 0
Verhuizen? Nieuwe internetaansluiting! https://pakketkiezer.nl/verhuizen-nieuwe-internetaansluiting/ https://pakketkiezer.nl/verhuizen-nieuwe-internetaansluiting/#respond Thu, 18 Jan 2018 08:34:54 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=215 De afgelopen jaren verhuisden we weinig. Door de crisis zat de woningmarkt op slot, wat direct effect had op de verhuizingen. En dit is weer verbonden aan het aantal internetaansluitingen dat wordt aangevraagd. Inmiddels is de crisis achter ons en verhuizen we weer (veel) meer. Door de lage hypotheekrente worden er veel meer huizen verkocht. […]

Het bericht Verhuizen? Nieuwe internetaansluiting! verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
De afgelopen jaren verhuisden we weinig. Door de crisis zat de woningmarkt op slot, wat direct effect had op de verhuizingen. En dit is weer verbonden aan het aantal internetaansluitingen dat wordt aangevraagd. Inmiddels is de crisis achter ons en verhuizen we weer (veel) meer.

Door de lage hypotheekrente worden er veel meer huizen verkocht. En hoewel de prijzen flink stijgen, lijkt de top nog niet te zijn bereikt. Het vertrouwen is duidelijk terug en opgekropte verhuiswensen gaan anno 2016 in vervulling. Een goede tijd voor makelaars, aannemers en notarissen. Maar ook providers lijken te profiteren want bij een nieuw huis hoort vaak ook een nieuwe internetverbinding. Tijd om eens te kijken naar een verhuizing en wat dit kan doen voor internet, televisie en bellen.

Verhuizen internetaansluiting

Allereerst kan je vaak je huidige verbinding meeverhuizen. Het hangt wel af van je provider en welke snelheid die kan leveren op je nieuwe adres. Veel providers bedienen heel Nederland maar vaak is de snelheid niet overal gelijk. Checken dus. Als je je verbinding wilt meeverhuizen, kan je dit vaak online aan de provider doorgeven. Het signaal op het oude adres wordt gestopt en geactiveerd op het nieuwe adres. De hardware (modem en ontvanger) kunnen gewoon meegenomen worden.

Nieuwe aansluiting

Beter is om direct te vergelijken om te zien of je nog wel goed zit bij je huidige provider. Je moet alles immers toch opnieuw installeren. Waarom dan niet een nieuw abonnement afsluiten en profiteren van korting? Waarop te letten bij het aanvragen? Enkele tips:

  1. De meeste providers hanteren 3 tot 4 weken levertijd. Zorg dus dat je van te voren besteld, anders zit je zonder internet (en televisie) in je nieuwe huis. Sommige providers kunnen de zogenaamde ‘respijtperiode’ schrappen. Hiermee win je 2 weken. Weliswaar kan je dan dus niet meer annuleren. Dat kan normaal 2 weken.
  2. Je oude provider dien je op te zeggen. Ook hier hanteren ze de 4 weken. Ditmaal als opzegtermijn. Zeg dus op tijd op, anders betaal je zo weer een maandje extra. Gebruik je een emailadres van je oude provider? Bijvoorbeeld [email protected]? Dan vervalt dit zodra het oude abonnement is gestopt.
  3. Maak als het kan gebruik van een gratis monteur. Dit is wel zo handig. In het nieuwe huis is het vaak even zoeken naar aansluitingen en een monteur helpt je op weg. Ook kan hij de verbinding testen en kijken de bekabeling in orde is. Wel zo handig bij een frisse start.
  4. Gooi hardware van je oude provider nooit weg. Je hebt dit in bruikleen en hoewel de provider de apparatuur echt niet nogmaals naar klanten stuurt, betaal je er flink voor als jij het niet inlevert. Bij Tele2 staat er bijvoorbeeld 100 euro boete op. Pas hiermee op, zonde van je geld.

Bij sommige nieuwbouwwoningen ligt geen kabel, maar vaak wel weer glasvezel. DSL ligt eigenlijk overal. Jammer genoeg is DSL wel trager dan overige type verbindingen. Check je postcode op pakketkiezer.nl direct te zien wat er op jouw nieuwe adres te krijgen is.

Het bericht Verhuizen? Nieuwe internetaansluiting! verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/verhuizen-nieuwe-internetaansluiting/feed/ 0
Internet in the Netherlands https://pakketkiezer.nl/internet-in-the-netherlands/ https://pakketkiezer.nl/internet-in-the-netherlands/#respond Wed, 18 Oct 2017 08:32:20 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=212 For our non-Dutch visitors we wrote an article about the Dutch telecom market. Moving to the Netherlands and looking for an internet provider? This article describes everything you need to know about the Dutch telecom market and what choices you have. And you have plenty! The Dutch market is highly competitive and therefore has loads […]

Het bericht Internet in the Netherlands verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
For our non-Dutch visitors we wrote an article about the Dutch telecom market. Moving to the Netherlands and looking for an internet provider? This article describes everything you need to know about the Dutch telecom market and what choices you have. And you have plenty! The Dutch market is highly competitive and therefore has loads of different operators offering all kinds of services.

Types of internet

In the Netherlands there are three types of internet you can use: cable, DSL and fiber. The methods differ in possibilities and in price. Looking for a plain and cheap internetservice? Most of the times DSL will be sufficient for your needs. Looking for faster internet? You might want to look at the cable and fiber services. These are more expensive but offer a wide variety of extra services. The Netherlands is a relatively small country and densely populated. Internetproviders cover almost all of the Netherlands with their infrastructure and therefore the entire population has had access to fast internet since decades. The Netherlands ranks very high on the global scale of fast internet and penetration. All Dutch Internetproviders offer internet as the basic component of their proposition but this can be expanded by phone and television. But also other services are added to their packages.

Combined services

In the Netherlands most providers offer combinations of internet and television. And often a consumer also want telephone services (fixed telephony). The more services you buy, the higher the discount. But if you live in the Netherlands as an expat most of the times an internet only subscription will do. The televisionchannels are mostly in Dutch anyway… And since Netflix and Youtube a television package from your provider is becoming less popular.

The following providers are operating in the Netherlands:

  • KPN (DSL & fiber)
  • Ziggo (cable)
  • Tele2 (DSL & fiber)
  • Telfort (DSL & fiber)
  • XS4ALL (DSL & fiber)
  • Online.nl (DSL)
  • Fiber.nl (fiber)
  • Vodafone (DSL & fiber)

The cheapest ones are the operators using DSL. For instance Telfort and Tele2. XS4ALL is known for its service but also for its high priced products. Ziggo offers high speed cable internet and Fiber.nl is an independent fiber operator that’s known for its innovative way of working. All providers have their owns characteristics but in the end they all offer ‘just’ internet. Make you choice based on the demand you have and most of the times we all are driven by price. On this website you can filter subscription based on price per month or per year.

Compare providers

Cheap or fast internet. Those are basically the choices you have to make. You might want to compare the different providers. You can do so on this website to see the different prices and possibilities. Prices range from 15 euro’s a month till 75 euro’s. Tip: look at the contract period. In the Netherlands for an short while? Make sure your contract doesn’t last for years.

Het bericht Internet in the Netherlands verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/internet-in-the-netherlands/feed/ 0
Heeft overstappen wel zin? https://pakketkiezer.nl/heeft-overstappen-wel-zin/ https://pakketkiezer.nl/heeft-overstappen-wel-zin/#respond Wed, 18 Oct 2017 08:24:01 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=206 Overstappen van provider A naar provider B wordt enorm gepromoot. Dit geldt overigens voor het vaste net maar ook zeker voor mobiel en al helemaal voor energie. Door over te stappen zou je veel geld kunnen besparen. Maar is dit ook echt zo? De markt blijft in beweging door overstappers. Providers willen graag nieuwe klanten […]

Het bericht Heeft overstappen wel zin? verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
Overstappen van provider A naar provider B wordt enorm gepromoot. Dit geldt overigens voor het vaste net maar ook zeker voor mobiel en al helemaal voor energie. Door over te stappen zou je veel geld kunnen besparen. Maar is dit ook echt zo?

De markt blijft in beweging door overstappers. Providers willen graag nieuwe klanten winnen maar willen vooral hun huidige klanten houden. Niets is zo luxe voor een aanbieder als een loyale klant. En die loyaliteit beloont de provider door je een vaste (hoge) prijs te laten betalen. Terwijl nieuwe klanten vaak korting krijgen… Apart, maar zo werkt het kennelijk nou eenmaal, alle providers doen het.

Slapers

Nederlanders zijn vrij honkvast. Jaarlijks stapt in de energiemarkt zo rond de 15 procent over. Dit aantal groeit overigens wel gestaag door. Internet en televisie blijven achter als het op overstappen aankomt. Zijn we dan zulke slapers? Nee, het ligt aan de rompslomp.

Waar energie eigenlijk gewoon een administratieve handeling is – leverancier A stopt met leveren en leverancier B begint ermee – ligt dit bij internet en televisie wat lastiger. Bij deze diensten is de hardware van belang. Stap je over van KPN naar Ziggo? Dan moet je je modem en ontvanger verwisselen en de oude spullen terugsturen. Dit installeren kost je tijd, in tegenstelling tot de energie-overstap. Je zult het modem even moeten installeren en de ontvanger voor televisie moeten instellen. Dit is te overzien, maar het kost je tijd.

Besparing

Overstappen levert je vaak geld op. Dat is absoluut waar. Al is het maar omdat je als nieuwe klant van actietarieven kunt profiteren. Zo pak je nu bij Ziggo als nieuwe klant 3 maanden korting of een gratis tablet, bij KPN 3 maanden korting en bij een provider als Online.nl zelfs 12 maanden, al is de maandelijkse korting hier lager. Een trouwe klant die al jaren bij Ziggo, KPN of Online.nl zit, krijgt dit niet. Hierdoor wordt overstappen aantrekkelijk gemaakt. De vraag wordt nu of deze korting het jou waard is om alles opnieuw te gaan installeren.

Overstappen of niet?

Als je goed zit bij je huidige provider, is overstappen best wel een gedoe. Een overstap voor een prijsverschil van 5 euro per maand blijkt in de praktijk voor de meeste consumenten geen lokkertje te zijn. Als het prijsverschil toeneemt, neemt ook de druk toe om over te stappen. Maar het prijsverschil tussen providers is niet extreem groot. Wel zit er veel verschil in de acties die provider voeren en natuurlijk ook in de dienstverlening. Zo kan je kiezen voor internet via DSL, kabel of glasvezel en verschillen televisiezenders steeds meer tussen providers.

Overstappen heeft eigenlijk altijd zin of als je ofwel ontevreden bent over je huidige provider ofwel verhuist. Ontevreden? Dan is een nieuwe provider altijd een juiste zet, en al helemaal als je minder gaat betalen. Dus stoort er beeld, valt internet weg of is het traag? Vergelijk dan zeker alle aanbieders om een nieuw pakket te bestellen?

Idem voor verhuizen. Verhuis je huidige pakket nooit mee, maar kijk wat je op je nieuwe adres kunt krijgen en bestel een nieuw pakket. Je moet toch alles opnieuw gaan installeren in je nieuwe woning. Dus waarom niet even checken of het niet goedkoper en/of beter kan. Je profiteert op je nieuwe adres van sowieso weer van actietarieven!

Update 15-12. Een inderdaad blijkt dat nu ook uit onderzoek van de ACM dat de Nederland gemiddeld 8 jaar bij zijn vaste provider blijft. Dat is lang, zeker vergeleken met energie en mobiel

Het bericht Heeft overstappen wel zin? verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/heeft-overstappen-wel-zin/feed/ 0
Internet & TV. Een pakket zonder telefonie https://pakketkiezer.nl/internet-tv-een-pakket-zonder-telefonie/ https://pakketkiezer.nl/internet-tv-een-pakket-zonder-telefonie/#respond Mon, 18 Sep 2017 08:38:29 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=217 Wanneer je niet meer vast belt is een alles-in-1 pakket niet interessant meer. Je betaalt bij een alles-in-1 pakket immers ook voor telefonie, hoewel veel providers dit spotgoedkoop maken. Een pakket dat aansluit bij jouw gebruik is natuurlijk beter, helemaal als de prijs lager is. Niet voor niets doen internet & tv pakketten het goed. […]

Het bericht Internet & TV. Een pakket zonder telefonie verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
Wanneer je niet meer vast belt is een alles-in-1 pakket niet interessant meer. Je betaalt bij een alles-in-1 pakket immers ook voor telefonie, hoewel veel providers dit spotgoedkoop maken. Een pakket dat aansluit bij jouw gebruik is natuurlijk beter, helemaal als de prijs lager is. Niet voor niets doen internet & tv pakketten het goed. Dus een gebundelde dienst zonder vaste telefonie. Bijna alle providers bieden deze pakketten aan. En natuurlijk zit er verschil in dit aanbod.

Goedkoop Internet & TV

De prijs, internetsnelheid en het aantal televisiezenders zijn de meest belangrijke factoren om je keuze te bepalen. Bij providers als Telfort en Online.nl zal je waarschijnlijk vaak het goedkoopst uit zijn. Ook Tele2 doet het prijstechnisch altijd goed. Toch is prijs niet het enige wat van belang is. Bekijk bijvoorbeeld ook de snelheid van het internet.Pakketten beginnen bij 40Mb/s en lopen op tot 500Mb/s. Waarbij een hogere snelheid ook voor een hogere prijs zorgt.

Tegenwoordig zijn bij alle providers het modem en de digitale ontvanger gratis. Je betaalt dus niet ook nog eens extra voor de hardware. Weliswaar blijft de hardware eigendom van de provider. Je hebt de apparatuur in bruikleen bij je thuis staan. Let er dus op dat wanneer je overstapt, je niet zomaar deze hardware weggooit. De provider wil dit terug en zet er soms zelfs een boete op!

De goedkoopste pakketten zijn de DSL pakketten. Kabel en glasvezel zijn duurder, maar ook sneller. Pakketten beginnen zo rond de 25 euro per maand en lopen op tot richting de 80. De goedkoopste providers zijn Online.nl en T-Mobile.

Overstappen naar Internet & TV

Dus je wilt overstappen. Net als ieder ander pakket is de overstap eenvoudig. Toch zijn er een aantal zaken om op te letten.

  1. Heb je een emailadres van een jouw provider? Bijvoorbeeld [email protected]? Dan vervalt dit emailadres als je overstapt. Dit geldt ook voor eventuele opslagdiensten van een provider. Stap je over? Dan vervallen alle oude diensten.
  2. Modem en ontvanger moeten retour gestuurd worden. Gooi dit nooit weg. Een provider als Tele2 hanteert bijvoorbeeld een boete van 100 euro…
  3. Opzegtermijn. Providers hanteren na de contractperiode (vaak een jaar) een opzegtermijn van een maand.

Als providers hun voorwaarden wijzigen, zoals recentelijk gebeurde, mag je direct overstappen. Je hoeft dan niet de contractduur uit te zitten.

Het bericht Internet & TV. Een pakket zonder telefonie verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/internet-tv-een-pakket-zonder-telefonie/feed/ 0
Te lang zonder internet na een verhuizing https://pakketkiezer.nl/te-lang-zonder-internet-na-een-verhuizing/ https://pakketkiezer.nl/te-lang-zonder-internet-na-een-verhuizing/#respond Mon, 17 Jul 2017 08:07:07 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=198 Na een verhuizing blijken veel Nederland lang zonder internet te zitten. Bijna 9 op 10 de Nederlanders vragen te laat internet aan op het nieuwe adres. En dat is jammer, want zo zit je makkelijk 2 weken zonder internet, soms zelfs nog langer. Dit blijkt uit onderzoek van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl. Dit bedrijf deed onderzoek onder […]

Het bericht Te lang zonder internet na een verhuizing verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
Na een verhuizing blijken veel Nederland lang zonder internet te zitten. Bijna 9 op 10 de Nederlanders vragen te laat internet aan op het nieuwe adres. En dat is jammer, want zo zit je makkelijk 2 weken zonder internet, soms zelfs nog langer. Dit blijkt uit onderzoek van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl. Dit bedrijf deed onderzoek onder bijna 15.000 verhuizende consumenten.

Levertijd providers

Bij een bestelling van een internetpakket dient altijd rekening gehouden te worden met een levertijd van tussen de 2 en 4 weken. Sommige providers kunnen sneller leveren maar alleen als je afziet van de wettelijke bedenktermijn. Maar op het moment dat je net verhuisd bent en je denkt dan pas aan een internetpakket ben je te laat en moet je wachten op de aansluiting. Het blijkt dat 38 procent van de verhuizers pas na de verhuizing aan de internetverbinding denkt. Tijd om het internet op de ‘checklist’  te zetten voordat je gaat verhuizen.

“In de praktijk is slechts 10 procent van de consumenten die kiezen voor een nieuwe provider op tijd met de aanvraag voor internet, tv en/of bellen. Gezien het recordaantal van ruim 475.000 verhuisde Nederlanders in het eerste kwartaal van 2017 (bron: CBS) gaat het om 425.000 consumenten die zonder internet en tv komen te zitten.”

In bijna alle gevallen kan internet en tv worden geleverd op de dag van sleuteloverdracht, eventueel in samenspraak met de oude bewoners. “Samen met de provider in kwestie en de klant bekijken we wat mogelijk is, maar in de praktijk geeft een vroege aanvraag van internet nooit problemen”.

Een detail wat uit het onderzoek bleek is dat een verhuizing de vaste telefoon niet meer uitgepakt blijkt te worden. Veel consumenten kiezen voor Internet Only of Internet & TV, maar vaste telefonie is na een verhuizing niet in trek meer.

Verhuisbedrijf Emoov beaamt het probleem van een ontbrekende internetverbinding. Zij attenderen hun gebruikers erop dat ze dit moeten regelen, en wel 3 weken voor de verhuizing. Natuurlijk kunnen ze de verbinding ook meeverhuizen. “Onze klanten krijgen voor de verhuizing van ons een checklist opgestuurd. Hier prijkt de internetverbinding helemaal bovenaan bij de belangrijkste zaken die je ver van te voren moet regelen. In tegenstelling tot energie ontbreekt internet simpelweg als je dit niet aanvraagt.”

Het bericht Te lang zonder internet na een verhuizing verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/te-lang-zonder-internet-na-een-verhuizing/feed/ 0
Internet voor senioren https://pakketkiezer.nl/internet-voor-senioren/ https://pakketkiezer.nl/internet-voor-senioren/#respond Sat, 18 Mar 2017 08:11:11 +0000 http://netnotion.nl/pak/?p=202 We zijn steeds vaker en langer online. Gemiddeld is de Nederlander nu al 3 uur per dag online en dit neemt toe. Onder jongeren (18 – 24 jaar) gaat het zelfs al naar 4 uur per dag. Natuurlijk speelt de smartphone hierin een grote rol maar ook het feit dat men zakelijk steeds vaker via […]

Het bericht Internet voor senioren verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
We zijn steeds vaker en langer online. Gemiddeld is de Nederlander nu al 3 uur per dag online en dit neemt toe. Onder jongeren (18 – 24 jaar) gaat het zelfs al naar 4 uur per dag. Natuurlijk speelt de smartphone hierin een grote rol maar ook het feit dat men zakelijk steeds vaker via online toepassingen alles op afstand kan regelen. Het internetgebruik blijft dus toenemen. Maar onder één groep speelt internet helemaal niet zo’n grote rol, en deze groep telt ruim 1 miljoen mensen. Het gaat dan om senioren. En hierbij zal zo’n 50 procent helemaal nooit meer online gaan.

“Voor 600.000 ouderen is internet vaak niet alleen te ingewikkeld of te duur, zij zijn ook bang om fouten te maken of hebben een gebrek aan vertrouwen. Vaak weet men niet waar te beginnen of hulp te mobiliseren. De overheid en dienstverlenende organisaties dienen te zorgen voor een vangnet voor deze groep mensen, want ook zonder internet dient er toegang te zijn tot alle gangbare voorzieningen.”

Te complex

Internet zou te complex zijn. Ook is men bang om fouten te maken. Er dus begeleiding nodig van derden om allerlei online zaken te regelen. Denk aan wijzigingen van een adres, belastingaangifte of het opgeven van meterstanden. Dit is problematisch aangezien alle bedrijven en overheden inzetten op het online afhandelen van administratieve zaken. Wat te denken van bankzaken? Is dit überhaupt nog offline mogelijk? Een deel van de senioren zal simpelweg nooit online komen, maar voor dat andere deel moet een oplossing komen.  Zij moeten straks via internet zaken kunnen regelen. Een cursus kan uitkomst bieden of natuurlijk het familielid dat gewoon meekijkt. Het is ook deels de mentaliteit die moet veranderen. Inmiddels heeft ruim 60 procent van de 75-plussers toegang tot internet. Dit was 5 jaar geleden nog maar 40 procent. Die mentaliteit is dus aan het veranderen.

Internetpakketten voor 75-plus

Waar moet je nou op letten bij het kiezen van een internetpakket als je geen enkele ervaring hebt? Internet wordt aangeboden door veel providers en het type internet kan ook verschillen (glas, dsl of kabel). Maar eigenlijk doet dit er natuurlijk niets toe als je het internet toch niet zo intensief gebruikt. Factoren die er wel toe doen zijn:

  • Monteur
  • Beveiliging
  • Service
  • Prijs

Laten we iets dieper ingaan op de verschillende elementen.

Monteur voor internet

Je wilt geen omkijken hebben naar de installatie. Dit moet gewoon gedaan worden door een professional. Veel providers leveren een gratis monteur als tijdelijke actie, maar XS4ALL kent altijd een gratis monteur. Is de monteur niet gratis? Dan kost dit vaak rond de 70 euro. Een monteur installeert het modem en kan ook de ontvanger voor televisie direct goed instellen. Een monteur gaat pas weg als alles werkt!

Beveiliging van internet

De verbinding moet veilig zijn. Gelukkig worden alle draadloze modems tegenwoordig beveiligd geleverd. Als deze eenmaal aangesloten zijn, hoef je alleen maar in te loggen. Zelf beveiligen hoeft niet meer. Natuurlijk kan het wachtwoord van het modem worden gewijzigd, dan moet je zelf nog wel e.e.a. doen. Ook emailadressen (webmail) van de providers zijn beveiligd. Zo kennen de mailboxen spam- en virusscan. Vrijwel alle providers leveren dit. En zonder meerprijs. Natuurlijk is dit geen garantie om via bepaalde websites virussen of malware binnen te halen. En ook komen soms phishing mails door de spamfilter. Een virusscanner op pc op laptop kan uitkomst bieden, en altijd opletten of mails wel echt zijn. Bankier je bij ING? Dan zijn emails van de Rabobank nep.

Service

Service is van groot belang als je als 75-plusser internet neemt. Je moet ergens terecht kunnen met vragen. Natuurlijk leveren alle providers een bepaalde service. Maar service via email, Twitter of Facebook zijn nu opeens niet interessant. Je wilt telefonische ondersteuning kunnen krijgen en snel iemand aan de lijn kunnen hebben. Alle providers beloven dit maar enkelen blinken erin uit. Zo kennen Ziggo en XS4ALL terugbeldiensten die je terugbellen als het jou uitkomt, en natuurlijk gratis. Zij nemen de tijd voor je. Uit ervaring kunnen wij dit oprecht zeggen. Maar ook een provider als KPN kent goede service waar je met al je vragen terecht kunt. XS4ALL wint al jaren allerlei prijzen voor hun klantenservice.

Prijs van internetpakket

Als laatste is natuurlijk de prijs van belang. Internetpakketten variëren in prijs. Logisch. Het hangt af of je alleen internet (internet only) afneemt of ook televisie en/of telefonie. Ook verschillen de snelheden van pakketten, wat resulteert in prijsverschil. Instappakketten kennen een 20Mb/s downloadsnelheid en dit meer dan voldoende voor ‘normaal’ internetgebruik. Ga uit van rond de 35 euro per maand voor een internetpakket. Dit is een gemiddelde. Sommige providers stunten met prijzen, maar probeer te letten op de definitieve prijs. Let ook op de kosten van een monteur. Maar zo rond de 35 euro per maand moet je een degelijk pakket kunnen vinden.

Op pakketkiezer.nl kan je alle internetpakketten eenvoudig vergelijken. Kom je er zelf niet uit? Dan zijn we telefonisch van 9 tot 21 bereikbaar.

Het bericht Internet voor senioren verscheen eerst op pakketkiezer.nl.

]]>
https://pakketkiezer.nl/internet-voor-senioren/feed/ 0