Te lang zonder internet na een verhuizing

Na een verhuizing blijken veel Nederland lang zonder internet te zitten. Bijna 9 op 10 de Nederlanders vragen te laat internet aan op het nieuwe adres. En dat is jammer, want zo zit je makkelijk 2 weken zonder internet, soms zelfs nog langer. Dit blijkt uit onderzoek van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl. Dit bedrijf deed onderzoek onder bijna 15.000 verhuizende consumenten.

Levertijd providers

Bij een bestelling van een internetpakket dient altijd rekening gehouden te worden met een levertijd van tussen de 2 en 4 weken. Sommige providers kunnen sneller leveren maar alleen als je afziet van de wettelijke bedenktermijn. Maar op het moment dat je net verhuisd bent en je denkt dan pas aan een internetpakket ben je te laat en moet je wachten op de aansluiting. Het blijkt dat 38 procent van de verhuizers pas na de verhuizing aan de internetverbinding denkt. Tijd om het internet op de ‘checklist’  te zetten voordat je gaat verhuizen.

“In de praktijk is slechts 10 procent van de consumenten die kiezen voor een nieuwe provider op tijd met de aanvraag voor internet, tv en/of bellen. Gezien het recordaantal van ruim 475.000 verhuisde Nederlanders in het eerste kwartaal van 2017 (bron: CBS) gaat het om 425.000 consumenten die zonder internet en tv komen te zitten.”

In bijna alle gevallen kan internet en tv worden geleverd op de dag van sleuteloverdracht, eventueel in samenspraak met de oude bewoners. “Samen met de provider in kwestie en de klant bekijken we wat mogelijk is, maar in de praktijk geeft een vroege aanvraag van internet nooit problemen”.

Een detail wat uit het onderzoek bleek is dat een verhuizing de vaste telefoon niet meer uitgepakt blijkt te worden. Veel consumenten kiezen voor Internet Only of Internet & TV, maar vaste telefonie is na een verhuizing niet in trek meer.

Verhuisbedrijf Emoov beaamt het probleem van een ontbrekende internetverbinding. Zij attenderen hun gebruikers erop dat ze dit moeten regelen, en wel 3 weken voor de verhuizing. Natuurlijk kunnen ze de verbinding ook meeverhuizen. “Onze klanten krijgen voor de verhuizing van ons een checklist opgestuurd. Hier prijkt de internetverbinding helemaal bovenaan bij de belangrijkste zaken die je ver van te voren moet regelen. In tegenstelling tot energie ontbreekt internet simpelweg als je dit niet aanvraagt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *