Verhuizen? Nieuwe internetaansluiting!

De afgelopen jaren verhuisden we weinig. Door de crisis zat de woningmarkt op slot, wat direct effect had op de verhuizingen. En dit is weer verbonden aan het aantal internetaansluitingen dat wordt aangevraagd. Inmiddels is de crisis achter ons en verhuizen we weer (veel) meer.

Door de lage hypotheekrente worden er veel meer huizen verkocht. En hoewel de prijzen flink stijgen, lijkt de top nog niet te zijn bereikt. Het vertrouwen is duidelijk terug en opgekropte verhuiswensen gaan anno 2016 in vervulling. Een goede tijd voor makelaars, aannemers en notarissen. Maar ook providers lijken te profiteren want bij een nieuw huis hoort vaak ook een nieuwe internetverbinding. Tijd om eens te kijken naar een verhuizing en wat dit kan doen voor internet, televisie en bellen.

Verhuizen internetaansluiting

Allereerst kan je vaak je huidige verbinding meeverhuizen. Het hangt wel af van je provider en welke snelheid die kan leveren op je nieuwe adres. Veel providers bedienen heel Nederland maar vaak is de snelheid niet overal gelijk. Checken dus. Als je je verbinding wilt meeverhuizen, kan je dit vaak online aan de provider doorgeven. Het signaal op het oude adres wordt gestopt en geactiveerd op het nieuwe adres. De hardware (modem en ontvanger) kunnen gewoon meegenomen worden.

Nieuwe aansluiting

Beter is om direct te vergelijken om te zien of je nog wel goed zit bij je huidige provider. Je moet alles immers toch opnieuw installeren. Waarom dan niet een nieuw abonnement afsluiten en profiteren van korting? Waarop te letten bij het aanvragen? Enkele tips:

  1. De meeste providers hanteren 3 tot 4 weken levertijd. Zorg dus dat je van te voren besteld, anders zit je zonder internet (en televisie) in je nieuwe huis. Sommige providers kunnen de zogenaamde ‘respijtperiode’ schrappen. Hiermee win je 2 weken. Weliswaar kan je dan dus niet meer annuleren. Dat kan normaal 2 weken.
  2. Je oude provider dien je op te zeggen. Ook hier hanteren ze de 4 weken. Ditmaal als opzegtermijn. Zeg dus op tijd op, anders betaal je zo weer een maandje extra. Gebruik je een emailadres van je oude provider? Bijvoorbeeld [email protected]? Dan vervalt dit zodra het oude abonnement is gestopt.
  3. Maak als het kan gebruik van een gratis monteur. Dit is wel zo handig. In het nieuwe huis is het vaak even zoeken naar aansluitingen en een monteur helpt je op weg. Ook kan hij de verbinding testen en kijken de bekabeling in orde is. Wel zo handig bij een frisse start.
  4. Gooi hardware van je oude provider nooit weg. Je hebt dit in bruikleen en hoewel de provider de apparatuur echt niet nogmaals naar klanten stuurt, betaal je er flink voor als jij het niet inlevert. Bij Tele2 staat er bijvoorbeeld 100 euro boete op. Pas hiermee op, zonde van je geld.

Bij sommige nieuwbouwwoningen ligt geen kabel, maar vaak wel weer glasvezel. DSL ligt eigenlijk overal. Jammer genoeg is DSL wel trager dan overige type verbindingen. Check je postcode op pakketkiezer.nl direct te zien wat er op jouw nieuwe adres te krijgen is.

1 reactie op “Verhuizen? Nieuwe internetaansluiting!

  • Sofie Wolf

    U kunt bij het bestellen van uw nieuwe abonnement aangeven dat het om een verhuizing gaat. Bovendien kunt u ook aangeven of u uw huidige telefoonnummer mee wilt nemen naar het nieuwe adres. Let op dat nummerbehoud alleen mogelijk is wanneer u verhuist binnen dezelfde regio met hetzelfde netnummer. Uw internet aansluiting verhuizen is n van de vele dingen die om de hoek komt kijken bij een verhuizing. Er zijn echter nog veel meer zaken waar u aan moet d 2710 enken bij verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan uw verzekeringen of uw energieaansluiting. Bekijk de officiele checklist planner van Vereniging Eigen Huis voor de overige zaken.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *