Internet & TV. Een pakket zonder telefonie

Wanneer je niet meer vast belt is een alles-in-1 pakket niet interessant meer. Je betaalt bij een alles-in-1 pakket immers ook voor telefonie, hoewel veel providers dit spotgoedkoop maken. Een pakket dat aansluit bij jouw gebruik is natuurlijk beter, helemaal als de prijs lager is. Niet voor niets doen internet & tv pakketten het goed. Dus een gebundelde dienst zonder vaste telefonie. Bijna alle providers bieden deze pakketten aan. En natuurlijk zit er verschil in dit aanbod.

Goedkoop Internet & TV

De prijs, internetsnelheid en het aantal televisiezenders zijn de meest belangrijke factoren om je keuze te bepalen. Bij providers als Telfort en Online.nl zal je waarschijnlijk vaak het goedkoopst uit zijn. Ook Tele2 doet het prijstechnisch altijd goed. Toch is prijs niet het enige wat van belang is. Bekijk bijvoorbeeld ook de snelheid van het internet.Pakketten beginnen bij 40Mb/s en lopen op tot 500Mb/s. Waarbij een hogere snelheid ook voor een hogere prijs zorgt.

Tegenwoordig zijn bij alle providers het modem en de digitale ontvanger gratis. Je betaalt dus niet ook nog eens extra voor de hardware. Weliswaar blijft de hardware eigendom van de provider. Je hebt de apparatuur in bruikleen bij je thuis staan. Let er dus op dat wanneer je overstapt, je niet zomaar deze hardware weggooit. De provider wil dit terug en zet er soms zelfs een boete op!

De goedkoopste pakketten zijn de DSL pakketten. Kabel en glasvezel zijn duurder, maar ook sneller. Pakketten beginnen zo rond de 25 euro per maand en lopen op tot richting de 80. De goedkoopste providers zijn Online.nl en T-Mobile.

Overstappen naar Internet & TV

Dus je wilt overstappen. Net als ieder ander pakket is de overstap eenvoudig. Toch zijn er een aantal zaken om op te letten.

  1. Heb je een emailadres van een jouw provider? Bijvoorbeeld jouwnaam@telfort.nl? Dan vervalt dit emailadres als je overstapt. Dit geldt ook voor eventuele opslagdiensten van een provider. Stap je over? Dan vervallen alle oude diensten.
  2. Modem en ontvanger moeten retour gestuurd worden. Gooi dit nooit weg. Een provider als Tele2 hanteert bijvoorbeeld een boete van 100 euro…
  3. Opzegtermijn. Providers hanteren na de contractperiode (vaak een jaar) een opzegtermijn van een maand.

Als providers hun voorwaarden wijzigen, zoals recentelijk gebeurde, mag je direct overstappen. Je hoeft dan niet de contractduur uit te zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *