Alles-in-1


Een alles-in-1 pakket is niets anders dan één abonnement bestaande uit internet, tv en bellen. Je haalt met zo’n pakket dus meteen alles in één keer in huis, en dat bij één provider. Geen gedoe met losse abonnementen en verschillende rekeningen van verschillende providers dus.

Vergelijk alles-in-1 pakketten

Het aanbod van dit soort abonnementen is groot en het is soms lastig om door de bomen het bos te zien. Welke provider biedt nu het beste pakket aan? En wil je voor het internet nu glasvezel of juist kabel? Hoeveel tv kanalen wil je? Wil je gratis naar het buitenland kunnen bellen? Al deze vragen zijn gemakkelijk te beantwoorden door hier op Pakketkiezer.nl alles in 1 te vergelijken. Dit geeft je snel een objectief beeld van het aanbod van alle providers. Maak dus snel gebruik van onze vergelijker!

Goedkoopste alles-in-1

Het grote voordeel van dit soort abonnementen is natuurlijk de prijs. Doordat je in één keer voor alle drie kiest, is dat veel goedkoper dan wanneer je het los zou bestellen. Dus maandelijks één factuur en direct besparen. Onderling zijn er natuurlijk ook weer verschillen. Providers als Telfort en Tele2 staan bekend om de goedkoopste alles-in-1 pakketten.

Overstappen naar alles-in-1

Een provider hanteert standaard een contract van een jaar. Sommige aanbieders hanteren een tweejarig contract maar dit is niet heel gangbaar, let hier uiteraard op. Na de contractperiode, vaak dus een jaar, kan je iedere maand overstappen. Er bestaat niet meer zoiets als stilzwijgend met een jaar verlengen. Dit houdt in dat je vrij bent om na een jaar opnieuw te gaan kijken of je elders beter uit bent. Gebruik dit! Vaak gelden er hele andere (actie)tarieven en kun je van meer opties gebruik maken. En overstappen is eenvoudig, zeker via pakketkiezer.nl. Wij regelen alles voor je en je zit geen dag zonder internet!

Een 3-in-1 pakket, of alles-in-1 pakket, is een pakket waarbij internet, televisie en telefonie gebundeld worden. Dus 3 diensten van 1 provider en dus ook 1 factuur. Nu is een 3-in-1 pakket niet nieuw. Anno 2017 zetten alle providers in op dit type pakket en veel consumenten kiezen er voor. Maar waar moet je op letten bij een 3-in-1 pakket? Hierbij wat tips.

Internet. DSL, kabel of glas?

De basiscomponent van een 3-in-1 pakket is het internet. Via de internetverbinding kijk je ook tv en telefoneer je. Bij internet kan je kiezen tussen 3 verschillende manieren van internet. Dit zijn kabel, DSL en glasvezel. Tijdens het gebruik merk je eigenlijk niets van het type internet. Maar er is verschil, dit zit hem vooral in snelheid. Omdat je bij een 3-in-1 pakket meerdere diensten tegelijk kan gebruiken, moet het pakket wel over bepaalde snelheid beschikken. De standaard (of instap) 3-in-1 pakketten hebben een snelheid van 20Mb/s. Dit zijn dan vooral de DSL pakketten. Bij kabel en glasvezel gaan snelheden rap omhoog. Ziggo (kabel) gaat al tot 300mb/s en levert standaard 50Mb/s en glasvezel gaat nog verder dan dat.

Gebruik je internet intensief? Ga dan voor kabel of glasvezel. Bij gewoon surfgedrag voldoet een DSL verbinding prima. Meer over deze verschillende vormen van internet in deze video.

TV of iTV?

Bij een 3-in-1 pakket zit televisie. Maar wat voor tv is dit? Het is altijd digitaal maar vaak ook interactief. Met interactieve televisie krijg je meer controle over het tv kijken. Zo kan je uitgesteld kijken, on demand, pauzeren en terugkijken en televisie kijken op verschillende apparaten zoals smartphone en tablet. Gewone televisie kan dit niet. Eigenlijk bieden alle providers iTV aan maar sommige providers hebben nog pakketten zonder iTV. Hoewel dit laatste zeldzamer wordt. Bij ZiggoKPN en T-Mobile is televisie altijd interactief. Stipte kent nog pakketten met reguliere digitale televisie, dit is dus niet interactief.

Uiteraard worden steeds meer zenders in HD doorgegeven. Alle populaire zenders zijn sowieso in HD bij alle providers. Alleen Stipte kent nog pakketten zonder HD. De rest biedt standaard zenders in HD aan. Duurdere 3-in-1 pakketten kennen vaak meer zenders in HD.

Bellen

Telefonie is tegenwoordig overal goedkoop. Veel providers hebben hun telefonietarieven gelijk getrokken. Ga daarbij uit van 10 cent per minuut. Ook wordt altijd een starttarief gehanteerd. Dit wordt per gesprek gerekend. Dit is vaak ook 10 cent. Daarmee is vast bellen de component die het minst verschilt per provider. Op het gebied van televisie en internet verschillen de 3-in-1 pakketten soms vrij sterk maar bellen is eigenlijk overal hetzelfde. Alleen de onbeperkt bellen bundels kunnen wel degelijk verschillen. Zo zijn er providers die onbeperkt bellen naar mobiel aanbieden en sommige bieden een EU belbundel aan.

Prijzen 3-in-1 pakket

Prijzen verschillen. En gelukkig maar. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in internetsnelheid en bij sommige providers – zoals Fiber.nl – in het aantal televisiezenders. Hoe sneller het internet, hoe duurder het pakket. Instappakketten beginnen vaak zo rond de 30 euro per maand. Als je geluk hebt gelden er acties waardoor je nog wat maanden korting pakt. De top pakketten kunnen oplopen tot 80 of zelfs 90 euro in de maand. Maar dit zijn dan vaak de glasvezelpakketten. Vergelijk alle pakketten op pakketkiezer.nl en stap direct over.