Ziggo start met Hotspots

Kabelaar Ziggo weet een mobiel netwerk te creëren zonder te hoeven investeren in 3G of 4G. De provider start met het delen van models van z’n klanten. Doordat klanten (een deel van) hun modem openzetten voor derden, creëert Ziggo een mobiel netwerk waar alle Ziggo klanten gebruik van kunnen maken. Vooral in stedelijke gebieden ontstaat zo een goed werkend netwerk. Steden als Rotterdam en Amsterdam bijvoorbeeld hebben pech, hier levert Ziggo niet.

In totaal gaat Ziggo 1 miljoen locaties aansluiten. In de toekomst zou UPC wellicht mee gaan doen om zo vrijwel heel Nederland te kunnen bedienen.  Ziggo begint in juli nog met het instellen van de modems.  Het bedrijf denkt 10 Mbit/s download en 3 Mbit/s upload te kunnen realiseren. Ziggo zegt dat de toegangspunten goed versleuteld zijn, vergelijkbaar met internetbankieren. Er lijkt niet met limieten te worden gewerkt.

Het aanmelden is eenmalig en gebeurt met een  Ziggo gebruikersnaam en wachtwoord. Verder kunnen maar 2 apparaten (per keer) worden aangemeld voor het gebruik met WifiSpots. Een 3de apparaat sluit wel aan, maar geeft geen actieve verbinding. Het netwerk staat straks alleen open voor Ziggo-abonnees. Ziggo waarschuwt nu direct ook voor nep-Wifihotspots, aangezien iedereen de naam Ziggo voor zijn router kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *