Ziggo en Vodafone samen

Geplaatst op 31 januari 2017

Het zal je niet ontgaan zijn, zeker niet als klant van Ziggo of Vodafone. Deze twee providers gaan namelijk samen verder. De telecomreuzen fuseren en stellen de dienstverlening op elkaar af. Naar verwachting zal Ziggo flink in gaan zetten op mobiel. Het bedrijf kan zo, net als KPN, een totaalpakket aanbieden waarbij tv, internet, vaste en mobiele telefonie worden gecombineerd. Dit was al langer een ambitie van het bedrijf.

“Wij geloven dat we samen meer voor u kunnen betekenen. Zoals in elke goede relatie vullen wij elkaar helemaal aan. U kent Vodafone misschien wel als aanbieder van het grootste mobiele 4G Ziggo en Vodafone samennetwerk ter wereld. Razendsnel mobiel internet dus. En wij staan voor meer plezier. Dagelijks krijgt u van ons supersnel internet én tv-op-z’n-mooist: topentertainment met films, series en gratis Ziggo Sport”, aldus Ziggo in een reactie.

Zoals gewoonlijk doen providers bij een fusie alsof er niet veel veranderd voor klanten. Dat is niet helemaal waar. Vodafone mocht niet fuseren als het Vodafone Thuis product niet afgestoten werd. Vodafone Thuis klanten zijn naar T-Mobile gemigreerd. Dit werd overigens al in november  aangekondigd. Dit lijkt een vreemde stap omdat T-Mobile eerder Online.nl van de hand deed om zich te focussen op mobiel. Waarom ze nu Vodafone Thuis inlijven en vooral welke vervolgstappen er zijn is onbekend. Kennelijk blijft het vaste netwerk T-Mobile boeien.

Bundelen diensten

Het is wachten op zogenaamde 4-in-1 pakketten van Ziggo. Dus vast en mobiel bundelen waarbij er een pakket ontstaat voor internet, tv, vaste en mobiele telefonie. KPN zet hier ook op in. Hoewel het echte succes lijkt uit te blijven. Werkt het bundelen nog wel? Steeds meer (jonge) consumenten lijken juist voor ontbundeling te gaan. Dus geen alles-in-1 pakket meer maar steeds vaker een internet only pakket waarbij je online tv afneemt (Netflix bijvoorbeeld).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar overzicht

Er wordt nu gezocht naar de beschikbaarheid op jouw adres.

Dit kan tot 20 seconden duren
(afhankelijk van je internetverbinding).