Zakelijk glasvezel. De oplossing voor betrouwbaar internet

Voor bedrijven geeft zakelijk glasvezel de mogelijkheid van snel, betrouwbaar en stabiel internet. 50 of zelfs 100 Mbit/s up- en download is bijvoorbeeld vandaag de dag heel betaalbaar geworden. Glasvezel is niet afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale en/of de kwaliteit van de beschikbare koperaderparen. Hierdoor worden de aangeboden snelheden ook daadwerkelijk gehaald door de zakelijk internet providers.

Bovendien wordt er in combinatie met een zakelijke glasvezelverbinding doorgaans een betere Service Level Agreement (SLA) aangeboden door providers. Daarmee is zakelijk glasvezel dé oplossing voor betrouwbaar internet.

Glasvezel internet vergelijken is verstandig, zo vind je gemakkelijk de goedkoopste en beste glasvezelprovider voor jouw bedrijf.

Bandbreedte neemt niet af

Bij zakelijk glasvezel ben je verzekerd van de gevraagde snelheid, mits er gekozen is voor Non-Overboekte (niet versneden) verbindingen. Dit is anders dan bij een xDSL  koperverbinding (o.a. ADSL, SDSL of VDSL) wat nog door veel bedrijven gebruikt wordt. Dit type verbindingen is gevoelig voor externe factoren zoals:

  • Afstand tot de wijkcentrale,
  • De kwaliteit van de beschikbare aderparen en
  • Het weer. Bij slecht weer (regen/ sneeuw) kan een put vollopen en sluiting plaatsvinden op de aderparen, waardoor de bandbreedtes afnemen. Ook kan er overspraak op de verschillende aderparen optreden.

Aangezien het in Nederland vaak regent, kan dit invloed hebben op de internetsnelheid en dus de bedrijfsvoering. De afstand tot de wijkcentrale bepaalt bij xDSL-verbindingen de uiteindelijk te behalen snelheden: des te verder een bedrijf van de wijkcentrale is verwijderd, des te lager is de gehaalde en nog stabiel te krijgen (internet)snelheid.

SLA

Internetproviders bieden voor klanten die glasvezel zakelijk gebruiken doorgaans standaard een hogere SLA dan op DSL-verbindingen. Daardoor wordt een storing sneller verholpen en is er sprake van een kortere downtime.

In een SLA bij een glasvezelverbinding kan bijvoorbeeld overeengekomen zijn dat een storing door de provider binnen vier uur opgelost wordt. Een storing op een DSL-verbinding met doorgaans een lagere tot geen SLA, wordt opgelost wanneer de provider dit het beste uitkomt. Zo kan het dus zijn dat een organisatie meerdere dagen zonder internet zit, daar zit een bedrijf niet op te wachten.

Vaste IP-adressen

Eén of meerdere vaste IP-adressen is vaak een must voor bedrijven. Bedrijven zijn afhankelijk van één of meerdere IP-adressen ten behoeve van een firewall, dan wel waarmee verschillende VPN-tunnels over het internet geconfigureerd kunnen worden. Ook kan dit onmisbaar zijn bij allerlei interne webservices, zoals het uitprinten van pakbonnen. Zakelijk glasvezel wordt standaard geleverd met meerdere vaste IP-adressen, waarmee deze verbinding weer een voordeel heeft ten opzichte van (klein zakelijke) xDSL-verbindingen.

Mogelijkheden voor middenbedrijf

Het middenbedrijf is vaak afhankelijk van ICT-service bedrijven die de internetverbinding “erbij leveren”. Dat levert doorgaans geen problemen op, behalve als er specifieke vragen zijn over traagheid, latency of uitval. Een mogelijke optie voor dit type bedrijven is DataWeb, specialist in zakelijk internet. Door de focus op alleen de verbinding zijn ze een goed verlengstuk voor bestaande ICT-service bedrijven.

Kortom stap snel over op zakelijk glasvezel en ben klaar voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *