XS4ALL Glasvezel best gewaardeerd

Je kunt er de klok op gelijk zetten: XS4ALL die maandelijks het hoogst scoort in de Providermonitor van de Consumentenbond. Deze maand scoorde de provider een 8,3. Het gaat dan om de alles-in-1 pakketten van XS4ALL via glasvezel. Twee kleinere glasvezelproviders volgen XS4ALL op en maken de top 3 compleet.

Iedere maand werken ruim 10.000 consumenten mee om hun ervaringen met hun providers te delen met de Consumentenbond. En iedere maand komt de Consumentenbond met de resultaten hiervan in de zogenaamde Providermonitor. De providers worden beoordeeld op hun dienstverlening. Dus kwaliteit van internet, tv en bellen, storingen en klantenservice.

DSL-providers scoren traditioneel slecht op internet, bellen en televisie. Zo scoren Telfort en Online.nl slecht, een zesje. Online.nl zelfs een onvoldoende. XS4ALL scoort hier beter, ook met DSL.

Dit laatste roept vragen op. Klopt dit wel? Kan Telfort op gebied van internet en televisie slechter scoren dan XS4ALL? Beide providers hebben exact hetzelfde netwerk tot hun beschikking. Namelijk KPN. En hoewel ze gebruik maken van andere hardware, in ieder geval andere modems, lijkt dit niet alles te kunnen verklaren. Het is lastig om de kwaliteit van DSL-providers met elkaar te vergelijken want letterlijk allemaal maken gebruik van het KPN netwerk. Het verschil zit hem dan hooguit in modem of televisie-ontvanger maar hiervoor gebruiken de providers vaak ook dezelfde apparatuur en wisselen ze makkelijk van leverancier waardoor klanten van een zelfde provider verschillende modems kunnen hebben.

XS4ALL klantenservice

De XS4ALL klantenservice scoort eigenlijk altijd het hoogst. Dit klinkt veel plausibeler. Hierin zit inderdaad onderscheid. En ook wij merken dat deze service beter is dan bijvoorbeeld die van Online.nl. Weliswaar zijn de prijzen bij XS4ALL weer veel hoger dan bij Online.nl.

De Providermonitor blijft een verhaal apart. Wat weegt er zwaarder mee en hoe komt men tot een eindoordeel? Volgens Tweakers.net, een platform met een veelvoud aan bezoekers in vergelijking met de deelnemers van de Providermonitor, is Ziggo de beste provider en levert deze het beste internet…

Ons advies? Vergelijk het zelf. Er is aardig wat verschil tussen de providers. En gelukkig maar. Maar voor de meeste consumenten weegt prijs zwaar mee in het oordeel. De Consumentenbond laat deze buiten beschouwing. Zo is het instap alles-in-1 pakket van XS4ALL 2 keer zo duur als dat van Vodafone of Tele2…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *