Weinig snel breedband in EU

Hoewel er in de Europese landen veel toegang is tot breedband, hebben maar weinig mensen een snelle internetverbinding. De Europese Commissie houdt aan de hand van de Digitale Agenda continu de ontwikkelingen van Europees breedband in de gaten. Daarvoor wordt onderzoek uitgevoerd onder de 27 aangesloten lidstaten.

Hoewel in de Europese lidstaten er veel toegang is tot breedband (95,5 procent), blijken snelle verbindingen achter te blijven. Iets meer dan de helft (53,8 procent) van de Europese huishoudens heeft toegang tot snel breedband met minimaal een snelheid van 30Mbps. Dit percentage is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Slechts 2 procent heeft een snel breedband abonnement, dit terwijl vanuit de EU een doelstelling voor 2020 is vastgelegd op 50 procent.

Inmiddels gebruikt 36 procent van de Europeanen een mobiel apparaat om te internetten. Dit kan een tablet, notebook of smartphone zijn. In vergelijking met een jaar eerder blijken er geen verbeteringen in de beperkte computervaardigheden van de Europeanen. De helft van de inwoners heeft weinig tot geen computervaardigheden. Daarnaast hebben 100 miljoen Europeanen nog nooit internet gebruikt. Dit is ongeveer een vijfde van het totaal aantal inwoners uit de Europese lidstaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *