Waarop te letten bij een verhuizing?

Als u gaat verhuizen zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden, zoals het overstappen/overzetten van provider en dit kan veel stress veroorzaken. Daarnaast is het een flinke investering en daarom is het maar al te fijn wanneer alles zonder problemen verloopt. Om u daarom te helpen geven we u 3 voorbeelden van zaken waar u op moet letten bij een verhuizing. Zo weet u zeker dat de verhuizing vooraf goed geregeld is, en u zorgeloos uw inboedel kan verhuizen naar uw nieuwe woon/werklocatie. Daarnaast is het een fijn gevoel dat alles geregeld is wanneer de verhuizing achter de rug zit.

Waar moet u rekening mee houden?

Wanneer u gaat verhuizen zijn er een aantal administratieve zaken die geregeld moeten worden/zijn. Als deze zaken niet op orde zijn kan dit tot vervelende situatie leiden, en dit wilt u liever voorkomen. Een aantal zaken die u geregeld moet hebben voor en tijdens een verhuizing zijn:

  • Huur/koopcontract moet op orde zijn
  • Nieuwe woon/werkadres doorgeven aan de desbetreffende gemeentes
  • Overzetten lopende abonnementen
  • Omzetten van uw verzekeringen
  • Providers inlichten

Dit zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u gaat verhuizen. Als dit alles op orde is weet u zeker dat de administratie op orde is en u niet voor nare situaties komt te staan tijdens/voor de verhuizing. Wanneer u vragen heeft over uw administratie is het van belang om contact op te nemen met een specialist op dit gebied. Dan zal het zonder problemen geregeld worden.

Providers

Het is belangrijk om uw providers in te schakelen wanneer u gaat verhuizen. Dit is van belang vanwege de facturen die nu op uw huidige adres staan geregistreerd. Daarnaast is bijvoorbeeld uw internet aan het huis gekoppeld en zult u het moeten laten overzetten.

Wat u zelf kunt doen

Om uw verhuizing zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen is het aanstellen van een goedkoop verhuisbedrijf een aanrader. Een team met ervaren verhuizers dat weet van aanpakken zal uw verhuizing snel en efficiënt uitvoeren. Om het nog makkelijker en voordelig te maken voor uzelf en het verhuisbedrijf zijn er aantal dingen die u zelf kunt doen:

  • Familie/vrienden vragen om te helpen sjouwen
  • Vooraf dozen inpakken
  • Waardevolle spullen alvast verhuizen
  • Een goede planning

Als u familie/vrienden heeft die u komen helpen tijdens de verhuizing met sjouwen scheelt dit geld en tijd. Wanneer u vooraf uw dozen inpakte en deze labelt met kleuren stickers, weet u precies wat erin welke doos zit. Dit maakt het overzichtelijk voor u en de verhuizers. Ook wanneer u gaat uitpakken heeft u hier baat bij, doordat u ziet wat erin de dozen zit hoeft u niet alles bij elkaar te zoeken. Waardevolle spullen raden wij aan om alvast zelf te verhuizen naar de nieuwe locatie. Deze punten gecombineerd zullen uw verhuizing gemakkelijk maken. Daarnaast zal niemand elkaar in de weg lopen met een goede planning. Essentieel te werken gaan voorkomt stress en hierdoor zal het sneller achter de rug zitten dan u denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *