Vodafone wil in Duitse kabel investeren

Vodafone heeft een bod gedaan van 11 miljard euro op de Duitste provider Kabel Deutschland. De Britse provider is niet de enige geïnteresseerde. Eerder maakte Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, bekend een bod te willen doen dat wordt geschat op 7,5 miljard euro, zo meldt TotaalTV.

Het bod van Vodafone past in de aangekondigde strategie om een groter aandeel op de Europese providermarkt te verwerven. In eerste instantie wil de Britse provider bijna 8 miljard euro bieden. Aangezien ook de schulden van Kabel Deutschland worden overgenomen wordt het totaal op 11 miljard euro geschat. De 11 miljard komt overeen met de geschatte omzet per jaar die Vodafone en Kabel Deutschland op de Duitse kabelmarkt kunnen halen. Het is niet bekend of Liberty Global hun bod wil gaan verhogen nu blijkt dat Vodafone meer geld overheeft om een prominentere plek op de Duitste markt te krijgen.

In Nederland is Vodafone bezig met het investeren in glasvezel. Vorige maand werd bekend dat de provider het netwerk van Whisper overnam, samen met de paar duizend klanten van de glasvezelprovider. Vodafone laat ook met deze overname zien dat ze niet alleen meer als mobiele provider serieus willen worden genomen, maar ook op het gebied van televisie, vaste telefonie en internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *