Vodafone 4G vanaf september landelijk

Vodafone gaat vaart zetten achter de uitrol van 4G. De provider wil vanaf september landelijke dekking hebben. De snellere uitrol is deels te danken aan de zachte winter waardoor graafwerkzaamheden de hele winter door zijn gegaan maar deels ook aan een betere inzet van frequenties. Hierdoor loopt Vodafone voor op de planning.

De komende maanden moet Vodafone 100 procent van Nederland van 4G kunnen voorzien, nu is dit nog 82 procent. Het bedrijf loopt 6 maanden voor op de planning.  Vodafone zet een combinatie in van lage en hoge frequenties. De lage frequenties reiken verder, waardoor er minder zendmasten nodig zijn. Met de hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties zoals in de Randstad.

Ook voorziet Vodafone als enige provider in Nederland zijn mastenpark van zowel ‘AIR-antennes’ als ‘Remote Radio Head-technologie’. Dit levert per zendmast ruim 30 procent meer dekking op dan de normale antennes die alle andere providers momenteel nog gebruiken. Na september zet het bedrijf in om dekking binnenshuis te verbeteren. Vanaf dat moment gaan de mobiele spelers concurreren met vaste spelers. Zo veer is het uiteraard nog lang niet maar zodra data echt onbeperkt is, kan de DSL lijn er uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *