Verhuizen internetverbinding

Geplaatst op 15 september 2017

Verhuis je binnenkort naar een andere woning? En wil je graag je internetverbinding meeverhuizen? Lees dan vooral even verder om niet voor verassingen te komen staan. Allereerst is verhuizen een mooi moment om opnieuw te vergelijken en wellicht over te stappen. Je moet modem en ontvanger toch opnieuw installeren. Dus waarom niet profiteren van actietarieven?

Maar je huidige verbinding meeverhuizen kan natuurlijk ook. Controleer altijd eerst of je op je nieuwe adres hetzelfde pakket kunt krijgen. Dit is namelijk niet altijd het geval! Zo ligt er niet overal glasvezel en zijn bij DSL en kabel de maximumsnelheden niet overal in Nederland te krijgen. Kan jouw huidige provider op het nieuwe adres niet leveren? Dan mag je binnen je contract overstappen. En zit je al langer dan 1 jaar bij je huidige provider? Dan kan je sowieso overstappen. De contractduur is dan namelijk afgelopen en dan geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Verhuizing aan provider doorgeven

Een verhuizing doorgeven is een administratieve handeling maar de provider moet dit wel tijdig weten. Jouw verbinding moet namelijk worden geleverd op een ander adres. En dit kost de provider tijd. Zorg dat zo’n 4 weken van te voren jouw verhuizing doorgeeft. Zo ben je ruim op tijd en ben je zeker van een internet in je nieuwe woning. Het doorgeven van een verhuizing kan bij de meeste providers online. Soms vragen ze je te bellen. Hieronder alle verschillende providers en hoe je er een verhuizing doorgeeft.

Fiber.nl: 50 euro.  Doorgeven via fiber.nl/klantenservice/internet-verhuizen

KPN: gratis. Doorgeven via: kpn.com/service/administratie/verhuizen.htm

Online.nl: 30 euro. Doorgeven via: online.nl/service/opzeggen

XS4ALL: gratis. Doorgeven via: xs4all.nl/service/wijzigen.htm

Tele2: 25 euro. Doorgeven via: tele2.nl/klantenservice/thuis/verhuizing-doorgeven

T-Mobile: gratis. Doorgeven via: thuisservice.t-mobile.nl/nu-regelen/verhuizen

Ziggo: gratis. Doorgeven via: ziggo.nl/klantenservice/abonnement/verhuizen

Telfort: gratis. Doorgeven via: telfort.nl/persoonlijk/service/verhuizen-binnen-nederland-2.htm

Besparen bij verhuizing?

Zoals eerder vermeld loont het om te vergelijken en overstap te stappen bij een verhuizing. Nog meer bespaartips bij het verhuizen? Neem een kijkje bij Scanmovers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar overzicht

Er wordt nu gezocht naar de beschikbaarheid op jouw adres.

Dit kan tot 20 seconden duren
(afhankelijk van je internetverbinding).