Verhuizen en internet?

Gemiddeld verhuist een Nederlander 7 keer in z’n leven. Bij iedere verhuizing komt het nodige kijken. Eén van de zaken die van belang zijn is het regelen van internet (al dan niet in combinatie met tv en bellen) op het nieuwe adres. Maar kan internet zomaar worden meeverhuisd?

Wanneer je verhuist, kan je bij veel providers online of telefonisch een verhuizing doorgeven. De provider kan zo het abonnement op het oude adres stoppen en starten met het leveren op het nieuwe adres. Een voorwaarde is uiteraard wel dat de betreffende provider op het nieuwe adres kan leveren. Woon je bijvoorbeeld in Breda en heb je Ziggo en verhuis je naar Rotterdam? Dan kan Ziggo niet leveren en zul je moeten overstappen. Geen probleem natuurlijk, daar is verandervanprovider.nl voor!

Verhuiskosten providers

Bij veel providers is het doorgeven van een adreswijziging gratis. Zo kan er bij Telfort, KPN en XS4ALL een abonnement gratis naar een ander adres worden gewijzigd. Deze providers adviseren wel om de wijziging 3 weken van te voren door te geven. Maar bij andere providers kost een verhuizing doorgeven helaas geld. Over het algemeen kan je het beste je verhuizing minimaal 3 weken van te voren doorgeven.

Hierbij een overzicht van de eventuele kosten van verhuizing bij providers;

KPN – gratis
UPC – 25 euro
Telfort – gratis
XS4ALL – gratis
Tele2 – 35 euro
Online.nl – 50 euro
Ziggo – gratis
Stipte – 25 euro

Een verhuizing levert een herinstallatie van apparatuur op. Misschien is de verhuizing daarom ook wel een goede gelegenheid om direct over te stappen. Hierdoor profiteer je van aantrekkelijke actietarieven en betaal je de eventuele verhuiskosten gewoon lekker niet. Overstappen kan uiteraard via ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *