UPC start test met open WiFi-netwerk

Begin volgende maand zal UPC gaan starten met het testen van een nieuw Wi-Fi-netwerk. Hiervoor zullen modems van bestaande klanten in Zutphen voor een deel worden opengezet, waardoor elke UPC-klant in die plaats overal van het netwerk gebruik kan maken.

UPC heeft voor Zutphen gekozen, omdat daar relatief gezien de meeste modems liggen die geschikt zijn voor het deels openstellen. Naast het meten van de beschikbare bandbreedte, zal er aan klanten van UPC gevraagd worden in hoeverre ze de nieuw aangeboden verbinding klantvriendelijk vinden.

Als mensen al internet van UPC afnemen, hoeven ze niets bij te betalen om van de nieuwe Wi-Fi verbinding gebruik te maken. Dit maakt het dus interessant voor mensen die veel data met hun smartphone verbruiken. Als het goed is kunnen er 3 mensen tegelijk van de Wi-Fi van 1 modem gebruik maken.

Ziggo, het andere grote kabelbedrijf, begon vorig jaar al met het testen van een dergelijke techniek in Groningen. Deze test bleek een groot succes, en daarom wil de kabelaar de nieuwe dienst zo snel mogelijk overal aanbieden. Komende maanden zal dit in steeds meer Nederlandse steden in het Ziggo-gebied beschikbaar zijn. Het is nog niet bekend wanneer UPC hun Wi-Fi netwerken op grote schaal zal gaan uitrollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *