Uitrol landelijk wifi-netwerk Ziggo

Op 7 mei zal Ziggo beginnen met de uitrol van het landelijke wifi-netwerk dat via de modems van breedbandklanten loopt. Dit liet het telecombedrijf gisteren weten. Ziggo heeft in Groningen al onder 18.000 klanten getest en op 7 mei zullen in Den Haag ongeveer 65.000 modems worden omgevormd tot een ‘wifiSpot’. Deelnemers delen hun internetverbinding hierbij met andere Ziggo klanten.  Ziggo liet weten dat de vaste verbinding van de klant niet wordt beïnvloed en ook de veiligheid zal niet in het geding komen.

Momenteel hebben circa 850.000 Ziggo-klanten een router die als hotspot kan worden gebruikt, maar de provider voorspelt dat het totaal aantal hotspots uiteindelijk boven de miljoen zal komen te liggen. Ook is Ziggo momenteel met onder andere UPC in gesprek om te kijken of de netwerken kunnen worden samengevoegd. Het wifi-netwerk zal hierdoor ook buiten het verzorgingsgebied van Ziggo kunnen functioneren, iets dat momenteel nog niet het geval is.

Ook mobiel bruikbaar

Pieter Vervoort, hoofd consumentenproducten van Ziggo, noemt de uitrol van het netwerk een ‘grote stap’ voor het bedrijf. Tijdens de test in Groningen is gebleken dat klanten ook wandelend en fietsend gebruik kunnen maken van het netwerk. Daarnaast bleek dat het mogelijk is om met maximaal 20 personen tegelijkertijd gebruik te maken van de hotspots.

Tv kijken

Het is op dit moment nog niet mogelijk om door middel van een hotspot via de app van Ziggo televisie te kijken. De provider verwacht echter wel dat dit in de toekomst mogelijk zal worden. Het is al wel mogelijk om gebruik te maken van Uitzending gemist en andere videodiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *