Tele2 is onterecht bevoordeeld

Tele2 is door de OPTA ten onrechte bevoordeeld tijdens de aanbesteding van overheidstelefonie 2010. Dit heeft het College van Beroep maandag gesteld. KPN werd namelijk uitgesloten van deelname, omdat het bedrijf onjuist had gehandeld. Door het uitsluiten van KPN was er echter geen sprake meer van eerlijke concurrentie.

Behalve uitsluiting moest KPN ook nog van de OPTA een schadevergoeding betalen. Door het besluit van de OPTA kon Tele2 zelf het tarief bepalen, maar het is niet duidelijk of deze tarieven daadwerkelijk hoger zijn dan gemiddeld.

De vraag is nu hoe deze zaak verder zal worden afgehandeld. Aangezien het contract al aan Tele2 is gegeven, gaat KPN er niet vanuit dat dit nog zal worden aangepast. Misschien dat er bij een volgende overheidsaanbesteding rekening wordt gehouden met deze uitspraak.

Ondertussen heeft de Nederlandse overheid juist een claim tegen KPN ingediend. Volgens de staat zou het bedrijf de aanbesteding van telefonie hebben vertraagd en vraagt daarom een schadevergoeding  van boven de 20 miljoen euro. Het is nog niet bekend of de uitspraak van het College van Beroep invloed zal hebben op de ingediende schadeclaim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *