Tele2 gaat zich meer op glasvezel richten

Prijsvechter Tele2 heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat ze zich meer op het aanbieden van glasvezel gaan richten. Op dit moment lopen de meeste internetverbindingen van de provider over een zogeheten ADSL2+ netwerk, maar het is de bedoeling dat glasvezel in een steeds groter gedeelte van Nederland beschikbaar wordt.

In het afgelopen kwartaal heeft Tele2 een test gehouden met 3500 huishoudens die een 3-in-1 pakket afnamen van de provider. Naar aanleiding van de positieve resultaten heeft het bedrijf besloten om te gaan proberen meer klanten te werven voor hun glasvezeldiensten.

Tele2 maakt gebruik van het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Over dit netwerk bieden de meeste glasvezelproviders hun diensten aan, en is grotendeels in handen van KPN. Alleen Vodafone is bezig met het bouwen van een eigen glasvezelnetwerk. Tele2 heeft overigens wel aangekondigd dat ze zelf hun glasvezeldiensten willen beheren, door een eigen back-bone in  te richten op het netwerk van Reggefiber.

Volgens Reggefiber kunnen over 4 jaar ongeveer 1 op de 2 huishoudens gebruik maken van glasvezel. Het bedrijf schat dat de helft van de mensen die aangesloten zijn op glasvezel, hier ook daadwerkelijk gebruik van gaan maken. Het is de vraag welke glasvezelprovider het meeste klanten aan zich weet te binden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *