Tele2 gaat eigen winkels opzetten

Internetprovider Tele2 gaat nog dit kwartaal de eerste eigen winkel openen. De provider volgt hiermee concurrenten als KPN en Ziggo die deze constructie al langer hebben. Wanneer de winkel precies open gaat is nog net bekend en op welke locatie Tele2 start is ook nog onbekend. Wel is duidelijk dat Tele2 de focus legt op mobiel.

De komende jaren wil Tele2 druk zetten op de mobiele markt. Waar de discounter het nu nog moet doen met een 7 procent marktaandeel moet dit straks om 20 procent gaan. Dit maakt het bedrijf zojuist bekend bij het presenteren van de kwartaalcijfers. Tele2 lanceert ook nog dit jaar een landelijk dekkend 4G netwerk waarbij het bedrijf ook de zakelijke klant wil aanspreken.

De investering in de 4G-infrastructuur drukt het resultaat van Tele2 overigens wel. De provider bemachtigde in 2013 de juiste frequentielicenties om het snelle mobiele internet uit te kunnen rollen maar betaalde daar fors voor. Inmiddels is de 4G dekking bijna 90 procent en ligt hiermee voor op planning.

We kunnen Tele2 vooral als prijsvechter. Het Zweedse concern doet dit overigens in Europa zo. Goedkoper internet, bellen en televisie. Op vast gebied zet Tele2 ook in op glasvezel hoewel hier de focus nooit echt op lijkt te liggen. Op verandervanprovider.nl zien we Tele2 vooral als goedkoopste provider. Door acties en cashback-constructies weet de provider eigenlijk altijd in de top 3 van de goedkoopste abonnement te staan.

Tele2 kende eind september ruim 1,2 miloen klanten. Hiervan is 70 procent mobiel en ‘maar’ 30 procent vast. De omzet steeg maar de winst daalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *