Tele2 gaat digitale tv via ether aanbieden

Het zal binnenkort bij Tele2 mogelijk zijn om digitale televisie via de ether af te nemen. Deze dienst, met de naam Digitale TV, zal zowel in combinatie met internet als met internet en telefonie worden aangeboden, zo meldt Telecompaper. De digitale tv is vergelijkbaar met Digitenne van KPN.

Tele2 bood vroeger ook al digitale televisie via de ether aan, en heeft nu besloten om de dienst opnieuw op te starten. Volgens de provider willen sommige Nederlandse consumenten een eenvoudig digitaal pakket. Het aanbod van de nieuwe digitale dienst bestaat uit 28 televisiezenders en 23 radiozenders.

Het verschil met interactieve televisie, dat Tele2 ook aanbiedt, is dat er bij ‘gewone’ digitale tv minder mogelijkheden zijn en minder zenders worden aangeboden. Daarom is digitale tv van de provider in een pakket ook een paar euro goedkoper dan interactieve televisie.

Het is opvallend dat Tele2 besluit om weer in een oude dienst te stappen. Er gaan steeds meer geluiden op dat het netwerk van DVB-T, de naam van de techniek achter digitale tv via de ether, over een aantal jaar niet meer genoeg capaciteit heeft. Het is de vraag of providers dan nog willen investeren in DVB-T2, de eventuele opvolger van DVB-T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *