T-Mobile wijzigt strategie Online.nl weer eens

Internetprovider Online.nl wijzigde de afgelopen jaren veelvuldig van naam en strategie. Eigenaar T-Mobile zet deze traditie voort. Op emerce.nl is te lezen dat T-Mobile het onderdeel Euronet (waar Online.nl weer onder valt) van de hand wil doen om zich meer te kunnen focussen op mobiele data. De verkoop is nog niet rond en wacht nog op toestemming van de ondernemingsraad en toezichthouder ACM.

Als mogelijke koper wordt de CDS Group gemeld. Dit bedrijf is in Nederland bijvoorbeeld actief met CanalDigitaal. Met de aankoop van Euronet kan er fors uitgebreid worden en kan CanalDigitaal alles-in-1 pakketten gaan aanbieden zonder het partnerschap met KPN, zoals nu het geval is. Hoewel CanalDigitaal ook steeds meer op glasvezel lijkt te focussen.

Euronet biedt internet- televisie- en telefoondiensten (alles-in-1) voor de particuliere markt en het MKB en maakt daarvoor deels gebruik van de eigen vaste netwerkinfrastructuur. Euronet heeft bijna 270.000 klanten. Euronet werd eind 2007 onderdeel van T-Mobile Netherlands na de overname van Orange Nederland door Deutsche Telekom.

Voor de klanten van Online.nl zal er niets veranderen behalve misschien de zoveelste naamsverandering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *