Snelheid 4G na 6 maanden een stuk sneller

Het afgelopen half jaar is de 4G downloadsnelheid van providers KPN, T-Mobile en Tele2 erg hard toegenomen. Zo blijkt uit een rapport van Opensignal dat de snelheden van het afgelopen kwartaal in ons land heeft doorgemeten. Deze snelheden worden gemeten door gebruikers van een speciaal voor dit onderzoek ontwikkelde app.

Hoewel de snelheid fors is verbeterd, is er helaas nog niks veranderd aan de dekking. Momenteel is de dekking van 4G in Nederland 80%. Dit lijkt hoog, maar is nog even hoog als in maart van begin dit jaar. Dat de dekking nog even laag is, is voor een groot gedeelte te wijten aan de provider Tele2. Tele2 is dit jaar begonnen met 4G en heeft hierdoor nog een erg lage dekking waardoor ze het gemiddelde naar beneden trekken.

Hoe snel is onze 4G verbinding gemiddeld?

In maart 2015 werd tijdens de vorige test een gemiddelde snelheid van 14 Mbps gemeten. Dit is vergelijkbaar met de snelste variant van 3G. Een half jaar later is de meting opnieuw uitgevoerd en is de snelheid verhoogd naar gemiddeld 19 Mbps. Hiermee zit ons land nog lang niet op de eerste plek als het gaat om downloadsnelheid.

Welke provider is het snelst?

Natuurlijk is er in het onderzoek ook gekeken naar welke provider het snelste is. T-Mobile kwam naar voren als snelste provider. De gemiddelde snelheid van T-Mobile is 25 Mbps. Een stuk hoger dan het landelijke gemiddelde. KPN volgt op de tweede plaats met 19 Mbps, Vodafone met 17 Mbps en Tele2 onderaan de lijst met een magere 16 Mbps.

Meer informatie over 4G? Bekijk de website Telefoonabonnement.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *