Reggefiber volledig in handen van KPN

Glasvezelaanlegger Reggefiber wordt van KPN. Het bedrijf was al deels ingelijfd door de telecomreus maar de resterende 40 procent zal ook naar KPN gaan. KPN maakte dit vandaag bekend. Met de overname, van de resterende 40 procent, is een bedrag van 600 miljoen gemoeid. Maar belangrijker; legt de KPN de focus dan toch weer op glasvezel?

Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de overname geheel volgens planning is verlopen. Jaren geleden was al duidelijk dat Reggefiber door KPN ingelijfd zou gaan worden. Kennelijk moest de overname, net als de aanleg van glasvezel, gefaseerd verlopen. Het overnamebedrag hoest KPN op met de opbrengst van de verkoop van E-Plus. Dit bedrijf werd voor ruim 8 miljard verkocht.

KPN wil met de overname beter gebruik gaan maken van de kennis en kunde van het daadwerkelijk aanleggen van glasvezel. Het bedrijf wil efficiënter aan de infrastructuur gaan bouwen en glasvezeldiensten gaan aanbieden. Die uitbreiding werd vorige maand nog door toezichthouder ACM goedgekeurd onder de voorwaarde dat KPN zijn koper- en glasvezelnetwerk de komende drie jaar openstelt voor andere aanbieders zoals Tele2 en Vodafone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *