Reggefiber koopt Rotterdamse glasvezel

Begin januari heeft de gemeente Rotterdam haar glasvezelnetwerk aan het bedrijf Reggefiber verkocht. Voor het bedrag van 2 miljoen euro is Reggefiber nu eigenaar van een netwerk dat bij 5600 huizen is aangelegd, waarvan er iets meer dan 800 huishoudens ook daadwerkelijk glasvezeldiensten afnemen.

De gemeente Rotterdam heeft meer dan 4 miljoen euro geïnvesteerd in het netwerk, dus op de verkoop wordt verlies geleden. Behalve Reggefiber bracht ook glasvezelbedrijf Wiericke een bod uit. Uiteindelijk won Reggefiber, ook omdat de firma aan de secundaire voorwaarden voldeed die de gemeente stelden.

Deze voorwaarden moeten de glasvezeltoekomst van Rotterdam waarborgen. Het is namelijk de bedoeling dat het netwerk de komende jaren verder wordt uitgebreid, zodat er steeds meer woningen toegang krijgen tot het snelle internet. De huishoudens die nu al gebruik maken van glasvezeldiensten zullen minimaal een jaar lang niets merken van de overname.

De komende tijd zal Reggefiber bezig zijn om het bestaande Rotterdamse netwerk aan te passen naar de standaarden van de andere netwerken van het bedrijf. Inmiddels is Reggefiber, dat deels in handen van KPN is, ook bezig met het onderhouden en uitbreiden van glasvezelnetwerken in Den Haag en Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *