Providers vergelijken

De keuze voor een provider kan een lastige zijn. Kies je voor DSL, kabel of glasvezel of laat je je volledig leiden door prijs? De keuze wordt nog lastiger als providers hun pakketten op elkaar afstemmen en er steeds minder verschil ontstaat. Dan is prijs eigenlijk het enige waar je op af kunt gaan.

Providers vergelijken

Vergelijk de verschillende providers

Nederlandse internetaanbieders

In Nederland kennen we tientallen internetaanbieders en een kleine tien grote spelers die landelijke dekking hebben. Die grotere providers vind je terug op pakketkiezer.nl. In feite kan je kiezen tussen 3 methoden:

– Kabel
– Glasvezel
– DSL

Allen hebben hun voor en nadelen. De kabel is snel maar vaak duurder en de keuze is klein, alleen Ziggo biedt kabelinternet aan. Glasvezel is hot en levert snel internet maar ligt nog lang niet overal in Nederland. DSL is goedkoop en overal te krijgen maar de snelheid van DSL laat voor sommigen te wensen over. Dit maakt de keuze er niet makkelijker op.

Op pakketkiezer.nl vergelijk je alle providers en alle pakketten. Dit is nodig om tot een goede keuze te komen want je zit er immers wel minimaal een jaar aan vast. Sommige providers stunten met prijzen. Andere kiezen ervoor juist degelijk met vaste prijzen te werken. Vergelijk altijd op de totale prijs voor het eerste jaar. Alleen zo weet je direct wat je in totaal gaat betalen. Dit voorkomt verrassingen.

Extra diensten

Alle providers willen je graag extra diensten verkopen. Denk aan onbeperkt bellen, extra televisiezenders of beveiligingspakketten. Deze kosten komen bovenop de abonnementskosten en lopen dus ook voor een jaar door. Een beveiligingspakket kan zo 50 euro per jaar extra kosten. Bedenk van te voren goed waar je nou echt gebruik van maakt en waar niet. Zonde van je geld om onbeperkt bellen te nemen terwijl je toch alleen mobiel belt.

1. Selecteer jouw ideale pakket:
2. Vul je postcode en huisnummer in:

Overstappen van provider

Een provider hanteert standaard een contract van een jaar. Sommige aanbieders hanteren een tweejarig contract maar dit is niet heel gangbaar, let hier uiteraard op. Na de contractperiode, vaak dus een jaar, kan je iedere maand overstappen. Er bestaat niet meer zoiets als stilzwijgend met een jaar verlengen. Dit houdt in dat je vrij bent om na een jaar opnieuw te gaan kijken of je elders beter uit bent. Gebruik dit! Vaak gelden er hele andere (actie)tarieven en kun je van meer opties gebruik maken. En overstappen is eenvoudig, zeker via pakketkiezer.nl. Wij regelen alles voor je en je zit geen dag zonder internet!