Prepaid. Wat is een prepaid

Een prepaidsimkaart is een optie die in het algemeen niet vaak wordt genoemd. Veel mensen weten ook niet precies wat het nou inhoudt. Men is vooral gefixeerd op een abonnement, terwijl het misschien een verstandigere keuze is om een prepaid simkaart aan te schaffen. Maar wat houdt het precies in?

Een prepaidsimkaart is eigenlijk een simkaart die je koopt, waarbij je beltegoed of internet van tevoren inkoopt. Op die manier wordt er dus eigenlijk gebruik gemaakt van ‘vooruit betalen’. Het inkopen van het beltegoed kan tegenwoordig ook digitaal en kan ook automatisch worden gedaan. De mogelijkheden hierin verschillen per provider.

Kosten van een Sim only prepaid

Een prepaid sim only zal uiteindelijk voordeliger uitkomen, ook als je dit zou vergelijken met een sim only abonnement. Wanneer je van plan bent om zo voordelig mogelijk gebruik te maken van je mobiel en wanneer je niet veel belt, is de prepaid optie het meest geschikt. Ook voor internetbundels is dit sterk verbeterd in het verlagen van de kosten. Daarnaast is inzage in de kosten en het verbruik altijd een voordeel. De directe invloed die je kan hebben over hoeveel jij verbruikt van het internet en de directe invloed in het bellen, kunnen daarom ook niet zorgen voor torenhoge rekeningen die opeens op je rekening verschijnen.

Zodra je voor een simkaart (prepaid) kiest, is nummerbehoud in de meeste gevallen mogelijk. Jouw nieuwe gekozen provider regelt de rest. Ook de nodige zaken rondom het regelen kan ook weer verschillen per provider.

Prepaid vergelijken

Niet alleen de mogelijkheden, ook de prijzen verschillen enorm per provider. Vindt daarom jouw goedkoopste aanbieder via de vergelijkingswebsite van prepaidsimkaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *