Opvolger van HD in opkomst: Ultra HD

In de Verenigde Staten is men al druk bezig met de opvolger van HD televisie: Ultra HD televisie. DirecTV, een Amerikaanse satellietspeler, is van plan om voor 2017 kanalen aan te bieden in Ultra HD, dat een nog scherper beeld biedt dan ‘gewone’ HD.

DirecTV heeft besloten om al haar pijlen op Ultra HD te richten, omdat er volgens de provider te weinig content voor 3D televisie wordt aangeboden. Over een aantal jaar zal ‘gewone’ SD televisie helemaal verdwijnen en zal er de keuze zijn tussen HD en Ultra HD.

Omdat SD zal verdwijnen komt er extra bandbreedte vrij die door de satellietaanbieder kan worden gebruikt om Ultra HD uit te zenden. Op dit moment kost een televisie die geschikt is voor Ultra HD meer dan 15.000 euro, maar het is de verwachting dat deze prijs in de toekomst zal dalen.

Het is de vraag of Europa even snel zal gaan met het overstappen naar Ultra HD. Er zijn weinig Europese kanalen die op dit moment volledig in HD uitzenden en dat zal waarschijnlijk eerst moeten gebeuren voordat er wordt gedacht aan een overstap naar het uitzenden in Ultra HD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *