NLE aanbieding 2018


NLE – of Nederlandse Energiemaatschappij – is een uitdager op de energiemarkt. Het bedrijf bestaat pas sinds 2006 maar heeft in die tijd de energiemarkt op zijn kop weten te zetten. Nadat deze markt geliberaliseerd werd kwamen er nieuwe toetreders. Van al die nieuwe toetreders is NLE de grote winnaar. En nu – 10 jaar na oprichting – wil het bedrijf de telecommarkt opschudden. En dat maakte wat los.

Binnen een jaar had NLE al meer dan 40.000 telecomklanten. En dat NLE ambitie heeft blijkt wel uit hun prognose: binnen een jaar de grootste onafhankelijke provider van Nederland worden. En dat zomaar eens gaan gebeuren.

NLE Alles-in-1

NLE richt zich op op alles-in-1 pakketten. Althans, daar geeft het bedrijf de meeste korting op. De alles-in-1 pakketten van NLE zijn compleet. De provider levert diensten via DSL of glasvezel en biedt uiteraard HDTV, uitgesteld kijken en video on demand aan. Behalve de complete pakketten vallen ook de prijzen op, of eigenlijk mee. NLE zal wat prijs betreft altijd tot de goedkoopste provider behoren.

NLE

Goedkoopste provider

NLE is goedkoper dan de overige providers. Waar veel andere providers hun prijzen verhogen verlaagt NLE ze juist. Hiermee is NLE eigenlijk steevast de goedkoopste provider van Nederland. En let wel, je krijgt dus gewoon internet, tv & bellen via het KPN netwerk. NLE focust op lage prijzen, zo krijg je een jaar lang korting. Let wel op: het betreffen 2-jarige contracten. Het 2de jaar stijgt de prijs. Je betaal dan 10 euro meer per maand. Daarmee zijn ze nog steeds zeer voordelig.

NLE Internet

Snel internet. Met monteur als het jou beter uitkomt. NLE levert internet – koper of glasvezel – via het betrouwbare netwerk van KPN. En NLE levert een gratis Wifi versterker zodat je overal in huis goed draadloos internet hebt. Aan de hand van jouw postcode kan je kiezen voor glasvezel of DSL. Ga je voor glasvezel dan krijg je sowieso een monteur bij je thuis die alles goed aanlegt.

Overstappen naar NLE?

Uiteraard geen probleem! NLE handelt jouw contract bij je huidige provider af en zegt dit op. Jij kunt dus altijd gewoon overstappen. Sterker nog: NLE voert speciale acties voor mensen die overstappen vanuit Ziggo. Ziggo klanten die naar NLE overstappen krijgen bijvoorbeeld een gratis monteursinstallatie. Overstappen naar NLE is eenvoudig en bovendien goed voor de portemonnee.

“Telecom lijkt op energie. Mensen vinden het niet superbelangrijk, tot het moment dat het er niet meer is. En de telecommarkt wordt gedomineerd door een paar traditionele partijen, net zoals in de energiemarkt het geval was toen wij 11 jaar geleden begonnen. Ook voor de telecommarkt is het tijd voor keuzevrijheid. En één dienstverlener voor alle zaken in en om het huis: superhandig toch? Daarom niet meer alleen energie, maar ook internet, tv en bellen.”

Laagste prijs

Met deze aankondiging start NLE de aanval op de grote providers. Leuk natuurlijk, maar het bedrijf maakt wel gebruik van het KPN netwerk. Echt onderscheiden in snelheid of kwaliteit lijkt het daarom niet te gaan worden. Maar wel NLE zich absoluut in zal onderscheiden is de prijs. En eerlijk is eerlijk, dat zijn we van ze gewend.NLE biedt momenteel het goedkoopste alles-in-1 pakket aan. En dat gewoon via het KPN netwerk. Betrouwbaar dus.

Tweejarige contracten

NLE is wel een van de weinige providers die inzetten op tweejarige contracten. Alleen Online.nl doet dit ook. Met de overige providers ga je een jaar in zee. Na dat jaar kan je maandelijks opzeggen. Bij NLE zit je er dus twee jaar aan vast. Wellicht geen probleem, de prijzen blijven laag. Maar weet van tevoren waar je aan toe bent.

Aanval op Ziggo?

Het lijkt erop dat het NLE vooral te doen is om marktaandeel van Ziggo af te snoepen. NLE voert een specifieke actie dat als Ziggo klanten overstappen naar NLE deze klanten een gratis monteursinstallatie krijgen. Die actie geldt niet als je als KPN klant de overstap maakt. NLE lijkt hiermee de aanval in te zetten op Ziggo. Niet zo gek. De aanval op KPN zal wel contractueel uitgesloten zijn. NLE maakt immers gebruik van het KPN netwerk…