NLE betreedt telecommarkt en opent aanval op Ziggo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De Nederlandse Energie Maatschappij richt de pijlen op de telecommarkt. De zelf geclaimde uitdager wil het trucje herhalen. En inderdaad lijkt de telecommarkt wel wat uitdaging te kunnen gebruiken. Alle providers verhoogden recentelijk hun prijzen waardoor de markt even op slot lijkt te zitten. NLE wil daar verandering in brengen en lanceert het goedkoopste alles-in-1 pakket. Bovendien opent de kersverse provider de aanval op Ziggo. Komt de markt in beweging?[/vc_column_text][vc_single_image image=”2533″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]NLE zet overduidelijk in op prijsdiversificatie. De provider levert diensten over de infrastructuur van KPN en kan daardoor relatief weinig toevoegen aan de dienstverlening. Het bedrijf biedt DSL of glasvezel aan, identiek aan KPN. Ook de televisiecontent lijkt veel op die van KPN. Logisch, als er veel aan toegevoegd kon worden zou KPN dit zelf doen. Voor veel virtuele providers – de spelers zonder eigen netwerk – is dit de realiteit. Maar NLE doet het toch anders. Waar alle andere providers hun prijzen hebben verhoogd biedt NLE de alles-in-1 pakketten aan voor nog geen 30 euro per maand. En dat een jaar lang. Daarmee zijn ze direct de goedkoopste. Slim? De tijd zal het leren. In ieder geval zetten ze de markt op scherp. Die belofte lossen ze dus direct in.

In de aanval

Door een NLE alles-in-1 pakket te bestellen (een testje uiteraard, want ik durf niet terug naar DSL en kan nog geen glasvezel op mijn adres krijgen) blijkt dat vooral Ziggo het moet ontgelden. NLE biedt een monteursinstallatie aan voor 79 euro. Maar voor klanten die van Ziggo overstappen naar NLE is dit gratis. Uiteraard zal NLE – hen kennende – ook de andere providers aanvallen. Alleen blijft het DSL van KPN. Dus KPN aanvallen zou niet handig zijn. Ze kunnen hooguit de prijs aanpakken. Maar dienstverlening is vrijwel identiek.

Gratis Wifi versterker

NLE geeft bij ieder pakket een gratis Wifi versterker weg. Een sympathieke actie want meestal dien je hiervoor te betalen. Bij Ziggo vragen hier 70 euro voor. Waarschijnlijk hoort dit ook bij de aanval op de kabelaar.

NLE claimt momenteel zo’n 50.000 klanten en wil binnen een jaar de grootste onafhankelijke provider van Nederland worden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *