Netflix toegevoegd aan KPN iTV

KPN gaat Netflix toevoegen aan het iTV assortiment. Met KPN interactieve televisie was het al mogelijk om films en series on-demand te kijken maar met het toevoegen van Netflix wordt dit makkelijker en kan er bovendien veel meer content worden opgevraagd. KPN is de eerste provider in Nederland die Netflix als onderdeel van de eigen diensten gaat aanbieden.

Er wordt minder traditioneel televisie gekeken. Providers merken dit doordat minder klanten – vooral jongeren – kiezen voor een televisie-abonnement. Providers moeten inspelen op het nieuwe kijken waarvoor alleen maar een internetverbinding nodig is. Door Netflix te omarmen in het televisie-abonnement zal een deel van de klanten het abonnement houden waar ze het anders misschien hadden opgezegd.

Gebruikers die een abonnement hebben of afsluiten op Netflix kunnen met hun logingegevens straks via het menu van Interactieve TV direct toegang krijgen tot Netflix. KPN start met een pilot in oktober onder 20.000 klanten. KPN-dochters XS4ALL en Telfort zullen spoedig volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *