Mogelijk 4G tv via Vodafone en KPN

KPN en Vodafone gaan kijken of het in de toekomst mogelijk is om via 4G een televisiesignaal uit te zenden. Op dit moment zijn er verschillende providers in de Verenigde Staten bezig met het ontwikkelen van een nieuwe technologie die dit mogelijk moet gaan maken, zo meldt Totaaltv.

KPN en Vodafone hebben inmiddels aangegeven ook bezig te zijn met LTE Broadcast, de naam van de nieuwe technologie. LTE Broadcast maakt het niet alleen mogelijk om sneller bestaande video’s af te spelen, zoals op Youtube, maar ook om live televisieprogramma’s te bekijken op een mobiel apparaat of laptop.

Tv-zenders die uitzenden via LTE zullen een vaste hoeveel bandbreedte mogen gebruiken. Het maakt daarom niet uit of er wel of niet wordt uitgezonden omdat de benodigde data al gereserveerd is. Omdat er sprake is van een zender, maakt het niet uit hoeveel mensen tegelijkertijd mobiel televisie kijken.

Niet alleen zal de technologie van het zenden via 4G verder moeten worden ontwikkeld, ook zullen mobiele apparaten moeten worden aangepast om gebruik te kunnen maken van de nieuwe dienst. Er is een speciale chipset nodig die waarschijnlijk pas volgend jaar in sommige toestellen zal worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *