Moederbedrijf UPC wil Ziggo kopen

Na maanden van speculaties komt er dan nu toch officieel naar buiten dat Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, een bod doet op collega-kabelaar Ziggo. Dit werd vanochtend bekend gemaakt. Liberty Global heeft er 10 miljard euro voor over. Als Liberty Global Ziggo overneemt, kan het nieuwe bedrijf in Nederland 7 miljoen huishoudens bedienen. Daarmee ontstaat ook een zeer grote monopolist overigens.

UPC zal opgaan in Ziggo. Het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht blijft het hoofdkantoor als UPC het bedrijf overneemt. Een persconferentie volgt vandaag. Hoewel een zeer grote spelers ontstaat, met een monopolie, wordt er niet verwacht dat de NMa moeilijk zal doen. “Mededingingsautoriteiten zullen vermoedelijk niet dwarsliggen als UPC en Ziggo samengaan. Consumenten merken er weinig van, afgezien van wat administratieve rompslomp: de kabelaars zijn feitelijk geen concurrenten, omdat het aanbod in Nederland regionaal gescheiden is”.

Ziggo doet het al sinds tijden erg goed. De kabelaar ziet de investeringen in sneller internet, HDTV en een mobiel netwerk terugverdiend en het laatste kwartaal van 2013 resulteerde dit in een winst van bijna 80 miljoen euro. Over het 2013 maakte de marktleider 347,3 miljoen euro winst, ruim tachtig procent meer dan in 2012. De jaaromzet van Ziggo steeg licht naar bijna 1,6 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *