Onder de loep: KPN Alles-in-1

Geplaatst op 27 maart 2017

Twijfel jij of je voor een alles-in-1 pakket moet gaan? En geen idee welke provider nou datgene levert waar jij op zit te wachten? Op pakketkiezer.nl nemen wij de alles-in-1 pakketten van alle providers onder de loep. Wat maakt een pakket volledig? En waar schort het nog aan? Ditmaal de beurt aan KPN.

KPN ken je. De provider is groot en op alle (telecom)markten actief. Zo biedt het bedrijf naast vast internet natuurlijk ook alles wat met mobiel te maken heeft aan. Dat maakt de provider in de ogen van velen betrouwbaar en degelijk. En dat lijkt inderdaad te kloppen. KPN heeft een eigen netwerk waarover het bedrijf alles-in-1 pakketten van leveren via zowel DSL als glasvezel.

Diensten

KPN levert snel internet, goedkope vaste telefonie en een heel compleet televisiepakket bij alles-in-1. Internet begint bij 20Mb/s en loopt op. Maar het is afhankelijk van jouw adres of je ook echt snel internet kunt krijgen. De televisie is interactief uiteraard. Dit houdt in: uitgesteld kijken, opnemen, pauzeren, on demand films en series en tv kijken op meerdere apparaten. Bovendien voegt KPN eigen content toe aan het televisiepakket. Zo kan je programma’s kijken die geen enkele andere provider aanbiedt. KPN probeert zich op deze manier te onderscheiden. En dat is nodig want we kijken steeds minder traditioneel televisie.

Extra’s

Alle providers bieden snel internet, goedkope telefonie en interactieve televisie aan. KPN gaat gelukkig verder dan dat. Die exclusieve content is maar één voorbeeld. Zo levert KPN standaard een beveiligingspakket en op dit moment een gratis monteur! Die gratis monteur is een actie maar een actie die vaak terugkomt. Vaak zit er een soort ‘installatiegarantie’ bij waarbij je een monteur krijgt als je er zelf niet uitkomt.

KPN alles-in-1

KPN levert bij de duurdere pakketten (standaard en premium) ook een gratis Spotify account. “Met Spotify Premium krijg je overal en altijd direct toegang tot een uitgebreide muziekbibliotheek met miljoenen nummers in alle genres: van klassiek tot rock en van dance tot alternative. Je installeert Spotify gemakkelijk zelf op je laptop, pc en mobiele telefoon. Hierna kun je gemakkelijk muziek zoeken en direct afspelen in hoge geluidskwaliteit.”

Met al deze extra’s onderscheidt KPN zich echt. Vooral Spotify blijkt voor velen een must. De gratis monteur is natuurlijk ook wel zo comfortabel, zo weet je zeker dat je internet het goed doet. De monteur voert trouwens ook nog een Wifi-check uit.

Prijs

KPN vraagt voor de instap alles-in-1 pakketten 45 euro per maand, het duurste pakket is 85 euro per maand. Gelukkig zijn er ook hier acties. Nu kost een pakket bijvoorbeeld 6 maanden lang maar 35 euro per maand. En het betreft allemaal 1-jarige contracten.

Oordeel

De KPN alles-in-1 pakketten zijn compleet. Completer dan die van de concurrent. Maar je betaalt er wel voor. Hoewel de provider niet tot de duurste behoort, zijn de Ziggo en T-Mobile pakketten wel beduidend goedkoper. En Ziggo levert ook nog eens sneller internet. Waar KPN begint bij 20 Mbb/s, levert Ziggo bij een Alles-in-1 Start 40Mb/s. En via kabel. Dus beloofde snelheid ligt dichtbij de gemeten snelheid. Maar KPN is toch iets completer, zeker met extra diensten als Spotify.

KPN scoort goed. Dat vinden wij, maar merken we ook aan de klant. Bij KPN zit je goed, je maakt gebruik een betrouwbaar netwerk en een bedrijf met een hoge klanttevredenheid. Vergelijk de alles-in-1 pakketten van KPN zelf. Ze zijn de moeite waard!

1. Selecteer jouw ideale pakket:
2. Vul je postcode en huisnummer in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar overzicht

Er wordt nu gezocht naar de beschikbaarheid op jouw adres.

Dit kan tot 20 seconden duren
(afhankelijk van je internetverbinding).