KPN zet in op sneller internet

Internetprovider KPN zet in op sneller internet. Waar de focus een jaartje geleden op tv lag, ligt deze nu op internet. KPN ziet het kijkgedrag veranderen en steeds meer consumenten richting internet-tv bewegen. Diensten als Netflix doen het steeds beter waardoor het traditionele televisie kijken minder belangrijk wordt.  Een laptop of tablet met een snelle verbinding is voor velen het nieuwe tv kijken geworden.

KPN lanceerde vorige week KPN Play, een nieuwe televisiedienst waarbij online kijken (o.a. op mobiele apparaten) centraal staat.  On demand televisie kijken wanneer en waar je wil. Dat wordt het nieuwe tv kijken, aldus KPN. Dit is leuk uiteraard maar heeft wel een snelle verbinding nodig. De intstappakketten van KPN waren waarschijnlijk niet voldoende hiervoor.

Daarom heeft KPN vanaf vandaag de snelheden verhoogt naar 20 Mb/s voor de instap-abonnementen. Ook de standaardpakketten van van 50 Mb/s naar 60Mb/s. Maar ook de internet only abo’s (die wij hier niet verkopen overigens) zijn  in snelheid verhoogd. KPN ziet een toename van het aantal klanten dat alleen internet afneemt, zonder daarbij televisie of telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *