KPN vergroot belang Reggefiber

Telecomreus KPN versterkt zijn belang in glasvezelaanleggen Reggefiber. Het bedrijf had al een meerderheidsbelang van 51 procent maar wil dit nu gaan vergroten tot 60 procent. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet dat nog wel goedkeuren. Hoogstwaarschijnlijk kan de deal doorgaan aangezien KPN al een meerderheidsbelang heeft in Reggefiber.

KPN wil het volledige zeggenschap over de glasvezelaanleggen in handen krijgen. De uitoefenprijs van de optie wordt in de komende weken vastgesteld en zal uitkomen tussen 116 en 161 miljoen euro.

Reggefiber is het bedrijf dat glasvezelkabels aanlegt en huizen aansluit op het glasvezelnetwerk. Het bedrijf is ontstaan in 2005 toen investeringsmaatschappij Reggeborgh van Dik Wessels samen met enkele bedrijven hun krachten bundelden om samen glasvezelnetwerken in heel Nederland aan te leggen. Als meer dan 30 procent van de inwoners van een plaats instemt met een glasvezelabonnement, krijgen ook andere bewoners glasvezel zonder verdere verplichtingen. Het bedrijf legt alleen de infrastructuur aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *