KPN rolt wifi netwerk uit

In navolging van UPC en Ziggo richt nu ook KPN zich op een landelijk dekkend WiFi netwerk. Samen met het Spaanse Fon heeft de telecomreus afgelopen weken een netwerk uitgerold waarmee KPN-klanten zowel thuis als buitenshuis gratis gebruik kunnen maken van WiFi. Voor niet KPN-klanten is het netwerk ook te gebruiken maar niet gratis. Een uurtje internetten kost bijvoorbeeld 3,00 euro.  Maar 5 dagen kost nog geen 15 euro.

Wifi

Landelijk WiFi is hot. UPC rolde afgelopen maand UPC WiFispots uit. Alle UPC-klanten ontvingen een brief met inloggegevens om laptop, tablet of smartphone klaar te stomen voor gebruik. Ziggo werkt op een soortelijke manier. Beide kabelaars gebruiken de draadloze modems van klanten om een netwerk te creëren. KPN werkt samen met Fon maar de methode verschilt niet van die van Ziggo of UPC. De modems van klanten moeten geschikt zijn of nog geschikt worden gemaakt. Gebruikers worden hierover per brief geïnformeerd. Eind september zal dit zijn afgerond.

Ook in het buitenland

Maar KPN gaat verder dan de kabelaars. Het bedrijf geeft klanten namelijk ook in het buitenland toegang tot WiFi hotspots. Er zijn nu ongeveer 13 miljoen Fon HotSpots wereldwijd. In vrijwel alle EU landen heeft Fon als hotspots. KPN kan hier door de Nederlandse samenwerking direct van mee profiteren.

Momenteel zijn er al 250 duizend HotSpots beschikbaar in Nederland. KPN verwacht dat er eind 2014 al ruim 1 miljoen HotSpots zijn waar KPN-klanten gratis gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *