KPN rolt landelijk WiFi-netwerk uit

Vanaf april gaat KPN z’n landelijke WiFi-netwerk uitrollen. Het bedrijf begint met een test om uit te vinden in welke snelheid het netwerk uitgerold kan worden. KPN maakte dit deze week bekend na een vraaggesprek met de Consumentenbond. Het zou gaan om het zogenaamde FON netwerk.

KPN lijkt Ziggo te gaan volgen met een landelijk draadloos netwerk. Net als bij Ziggo moet KPN de modems/routers van klanten zo gaan aanpassen dat internet gedeeld kan gaan worden. Het gaat dan om de KPN klanten met vast internet en een draadloos modem.  Deze apparaten worden op dit moment al (ongemerkt) voorzien van software van het Spaanse FON.

Klanten van KPN die hun apparatuur openen en dus hun abonnement delen, kunnen straks zelf ook gratis gebruik maken van het FON-netwerk. Dit beperkt zich niet alleen tot Nederland maar gaat inmiddels wereldwijd al om 12 miljoen aansluitingen. Ziggo beperkt zich momenteel wel nog tot alleen Nederland. Vanaf april kan de eerste groep KPN klanten gaan testen met FON en het WiFi-netwerk. In kwartaal 3 van dit jaar moet het breder uitgerold gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *