“KPN blijft zelfstandige provider”

KPN zal niet in haar geheel worden overgenomen door het Mexicaanse América Móvil, maar als zelfstandige provider doorgaan. Dit stelt de directeur van de Vereniging van Effectenbezittters (VEB) Jan Slagter, nadat bekend werd dat KPN veel meer geld krijgt voor haar Duitse dochteronderneming E-Plus.

Binnenkort zullen aandeelhouders van KPN de keus kunnen maken of ze ingaan op het aanbod van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim. Nu de provider veel geld binnenkrijgt dat vervolgens weer in het bedrijf kan worden gestoken, zullen beleggers eerder vertrouwen hebben dat KPN in de toekomst verder blijft groeien.

Op dit moment biedt América Móvil de aandeelhouders € 2,40 per aandeel. Dit bod zal niet worden verhoogd nu bekend is geworden dat KPN meer dan 8,5 miljard krijgt voor E-Plus. Slagter was al van mening dat het bod van Slim te laag was, en volgens hem is dat nu helemaal het geval na de verkoop van de Duitse provider.

Eerder dit jaar zou KPN nog 8 miljard krijgen voor het verkopen van het Duitse onderdeel. Het bedrijf staat een stuk sterker nu blijkt dat er meer kapitaal aanwezig is. Voor alsnog lijkt het erop dat de aandelen van de telecommaatschappij zullen stijgen door de nieuwe verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *