KPN blijft in VDSL geloven

KPN gaat investeren in het bestaande netwerk van koperdraad, waar nu DSL-diensten overlopen. Omdat steeds meer mensen interactieve televisie bij de provider bestellen, moet het netwerk worden aangepast. Hierdoor zal een groter deel van het bestaande netwerk in VDSL veranderen, een snellere variant van DSL.

KPN maakt gebruik van verschillende technieken om het bestaande netwerk te verbeteren. Daarom moet het mogelijk worden om via VDSL 100 Mb/s download aan te bieden. Het is echter de vraag of dit ook daadwerkelijk wordt gehaald, omdat uit eerder onderzoek blijkt dat tijdens piekuren de snelheid van DSL een stuk lager ligt dan beloofd wordt.

Het is opmerkelijk dat KPN geld gaat steken in bestaande koperdraden. Zelfs al zou de snelheid van 100 Mb/s door VDSL gehaald worden, dan ligt dit nog een stuk lager dan de internetsnelheden van glasvezel en kabel, die makkelijk naar de 1 Gb/s kunnen gaan. Blijkbaar gaat KPN er vanuit dat nog niet iedereen wil overstappen.

Vandaag werd ook bekend dat het Mexicaanse bedrijf van Carlos Slim, América Móvil, een groter aandeel in KPN mag nemen. Op dit moment ligt dat ongeveer op 28 procent. Het is nog niet duidelijk of de Mexicaanse miljardair een overnamebod gaat doen, of juist zijn aandeel in KPN wil verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *