Kabelnoord legt nieuw glasvezel aan

Friese huishoudens die internet afnemen bij kabelbedrijf Kabelnoord, kunnen over een aantal jaar gebruik maken van glasvezel. De Friese kabelaar heeft namelijk besloten om op een aantal plaatsen in hun verzorgingsgebied een nieuw glasvezelnetwerk aan te leggen.

Met de aanleg van glasvezel wil Kabelnoord aangeven dat ze hun bedrijf niet willen verkopen. Veel kleine kabelaars worden namelijk de laatste tijd opgekocht door investeringsfondsen. Er zal in eerste instantie 20 miljoen euro worden geïnvesteerd om het nieuwe netwerk aan te leggen. Het realiseren van de nieuwe infrastructuur zal worden uitbesteed aan lokale ondernemers, om zo de regionale economie een boost te geven.

Glasvezel zal eerst alleen beschikbaar zijn in de dichtstbevolkte gebieden. Vervolgens zal er ook worden gekeken of het rendabel is om nieuwe glasvezelkabels aan te leggen op Ameland en Schiermonnikoog, die ook binnen het verzorgingsgebied van Kabelnoord vallen.

Kabelnoord biedt (digitale) televisie, internet en telefonie aan in de gemeenten Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en Schiermonnikoog. De regionale kabelaar verwacht binnenkort ook interactieve televisie aan te gaan bieden. Dit zal zeker gebeuren als er eenmaal glasvezel is aangelegd. Het bedrijf profileert zich als een no-nonsense kabelbedrijf dat zich volledig richt op service voor haar klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *