Kabelinternet bijna even groot als DSL

Het aantal huishoudens en bedrijven dat internet via de kabel heeft wordt langzamerhand even groot als het aantal dat een DSL-verbinding heeft. Uit cijfers van de OPTA over het 3e kwartaal blijkt dat er in Nederland 3 miljoen kabelaansluitingen zijn en 3,3 miljoen DSL-aansluitingen, zo meldt Telecompaper.

Daar waar kabel in het derde kwartaal een groei van 34.000 aansluitingen doormaakte, daalde het aantal huishoudens en bedrijven met DSL met meer dan 50.000 aansluitingen. Glasvezel steeg met 38.000 verbindingen naar 340.000, en is dus op dit moment een stuk minder populair dan kabel of glasvezel.

Aangezien steeds minder mensen en bedrijven gebruik maken van DSL, stijgt gemiddeld de snelheid van de afgenomen verbindingen. Inmiddels is meer dan 60 procent van de abonnementen sneller dan 10 Mb/s en meer dan een kwart sneller dan 30 Mb/s.

Het is opvallend dat in het derde kwartaal kabel een grotere groei doormaakte dan glasvezel. Dit is waarschijnlijk één van de redenen waarom KPN onlangs een tour is begonnen om glasvezel in Nederland op de kaart te zetten. Het ligt in de lijn der verwachting dat het aantal glasvezelverbindingen de komende jaren sneller zal gaan stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *