Kabel voor het eerst groter dan DSL

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat het aantal breedbandaansluitingen  via de kabel in 2013 wederom is gegroeid. In totaal waren er op 31 december 3,09 miljoen kabelaansluitingen. Dit is een groei van 1,3 procent. Echt opvallend echter is dat dit voor het eerst meer is dan DSL.

Kunnen we nu dan eindelijk concluderen dat DSL het aflegt vanwege de te lage snelheid? Het begint er wel op te lijken. De DSL aanbieders zagen het aantal aansluitingen dalen met bijna een procent tot 3,05 miljoen. Uiteraard nog een enorm hoog aantal maar sinds 18 maanden is er een dalende lijn te zien. En nu is de daling over een keerpunt waarmee kabel de dominante technologie is geworden.

Eind 2013 kende Nederland 6,76 miljoen breedbandaansluitingen.  Het opkomende glasvezel wint marktaandeel en staat nog net onder de 10 procent. In een kwartaal groeide het aantal glasvezelaansluitingen met 5 procent. KPN is de grootste aanbieder bij zowel glasvezel als DSL. KPN heeft een marktaandeel van ruim 40 procent. Gevolgd door Ziggo met bijna 28 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *