Kabel moet uploadsnelheid verhogen

Uit onderzoek van tweakers.net onder haar bezoekers blijkt dat veel gebruikers van kabelinternet een hogere uploadsnelheid willen. Deze snelheid ligt nu nog zo’n 20 keer lager dan de downloadsnelheid. Bij bijvoorbeeld de UPC Basis pakketten is de downloadsnelheid 50 Mb/s terwijl uploaden niet boven de 2,5 Mb/s uitkomt.

Volgens UPC en Ziggo is er juist geen behoefte aan een hogere uploadsnelheid. Het merendeel van de klanten zou hier niets om geven.  Het verhogen van downloadsnelheden heeft bij de kabelaars de prioriteit. De consument wil steeds sneller internet, iets wat alle provider merken. Uploaden doen slechts weinigen, zo lijkt het althans. Zo wil UPC eerst het volledige verzorgingsgebied van een downloadsnelheid van 200 Mb/s voorzien.

Hoewel uploaden voor de meeste klanten ondergeschikt is, kan dit snel gaan veranderen. Nu steeds meer mensen vanuit de ‘cloud’ werken en grotere bestanden uitwisselen, begint uploadsnelheid er toe te doen. Diensten van Dropbox en Google Drive vergen veel van de uploadsnelheid.

Aan het onderzoek van tweakers.net deden ruim 16.000 mensen mee. Hiervan laat ruim 70 procent weten dat meer uploadsnelheid nodig is. Het zijn vooral klanten van de kabelaars die hieraan behoefte hebben. DSL legt het qua snelheid sowieso af en glasvezel kent parallelle snelheiden, wat inhoudt dat download- en uploadsnelheid gelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *