Internet via satelliet wordt sneller

Dankzij een technische aanpassing zal internet via satelliet een stuk sneller gaan dan voorheen het geval was. Door het toevoegen van bandbreedte kunnen de snelheden van satellietinternet nu hoger zijn dan ADSL over koperdraad, zo meldt Totaaltv.

Op dit moment wordt internet via satelliet voornamelijk gebruikt om mensen van internet te voorzien die niet zijn aangesloten op de kabel of de telefoonlijn. Ook campinggasten en hulpdiensten maken soms gebruik van internet vanuit de ruimte.

De snelheid is toegenomen van maximaal 10 Mb/s download en 1 Mb/s upload naar 20 Mb/s download en 2 Mb/s upload. Het internet via satelliet wordt in Nederland aangeboden door Hertzinger. Satellietprovider CanalDigitaal biedt televisie via schotel aan, maar het internet van die provider loopt via het netwerk van KPN.

Voor sommige gebieden in Nederland kan het afnemen van satellietinternet interessant zijn. Zo heeft Friesland de ambitie om de hele provincie van snel internet te voorzien. Het is echter kostbaar om overal glasvezel aan te leggen. Daarom kan satellietinternet een goede optie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *