Google Fiber biedt hoogste snelheid

Op basis van een wereldwijd onderzoek van de online streamingsdienst Netflix blijkt Google Fiber de hoogste snelheid aan te bieden. Daarmee is het volgens Netflix de beste dienst om online films en series mee te streamen.

Internetproviders zijn over februari 2013 vergeleken op basis van de bitrate, oftewel de bitsnelheid van de informatieoverdracht. Hoe hoger de bitrate hoe meer data per tijdseenheid wordt ontvangen of verzonden. Er is een vergelijking gemaakt tussen de verschillende providers in landen waar Netflix actief is, namelijk de Verenigde Staten, Mexico, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en een aantal Scandinavische landen.

Google Fiber bleek in vergelijking met elke andere provider de hoogste gemiddelde bitrate aan te bieden, namelijk 3,35 Mbps. Sinds december 2012 neemt de gemiddelde snelheid van Fiber toe. Het Amerikaanse Clearwire bracht de laagste gemiddelde snelheid, met slechts 1,25 Mbps. Finland had, gevolgd door Zweden en Denemarken, de hoogste gemiddelde snelheid (2,57 Mbps) op basis van de onderzochte internetproviders.

Internetproviders die ook in Nederland actief zijn bleken wisselend te scoren in verschillende Europese landen. Zo had UPC in Ierland de op één na hoogste gemiddelde snelheid met 2.10 Mbps, terwijl Vodafone Ierland het slechts met 1,65 Mbps moest doen. Tele2 Zweden had de op één na langzaamste snelheid in eigen land met 2,20 Mbps.

De Amerikaanse online streamingsdienst Netflix is een online streamingsdienst, die het mogelijk maakt om televisieseries en films te bekijken voor een vast bedrag per maand. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 33 miljoen wereldwijde klanten. Per maand wordt er gemiddeld een miljard uur aan series en films bekeken door deze klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *