Glasvezelaansluitingen stijgen verder

In 2012 is het aantal glasvezelaansluitingen tot aan de woning toegenomen tot 1,45 miljoen huishoudens. Dit blijkt uit het FTTH rapport, uitgebracht door Telecompaper. Ongeveer 483.000 van deze woningen maakten ook daadwerkelijk gebruik van glasvezel. Overigens is de ratio tussen aansluiting en de daadwerkelijke afname toegenomen van 30 naar 33 procent in 2012. De verwachting is dat in 2017 rond de 3,47 miljoen woningen een glasvezelaansluiting hebben. Daarmee lijkt het een geduchte concurrent voor kabel te worden.

Op verschillende plekken in Nederland wordt door kabel- en glasvezelbedrijven getracht consumenten voor zich te winnen. Zo zijn Reggefiber en KPN actief bezig om huishoudens over te laten stappen op glasvezel, terwijl Ziggo haar klanten mailt om aan te geven dat met kabel dezelfde kwaliteit televisie en internet kan worden geleverd.

In 2012 was Reggefiber de grootste glasvezelprovider met een marktaandeel van 89 procent. KPN speelt een sleutelrol met een meerderheidsaandeel in Reggefiber. Om een gezonde concurrentie te bewerkstelligen dient Reggefiber ook andere partijen op de glasvezelnetwerken toe te laten. Glasvezelbedrijf CIF zag het marktaandeel in 2012 het sterkst toenemen, namelijk van 3 naar 8 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *