CanalDigitaal stapt mogelijk in glasvezel

CanalDigitaal gaat bekijken of het de moeite waard is om in de toekomst televisie, internet en telefonie via glasvezel aan te bieden. Op dit moment loopt de televisie van de provider via de schotel en de telefonie en het internet over het DSL-netwerk van KPN.

CanalDigitaal is in handen van moederbedrijf M7 Group S.A. De investeringsmaatschappij durft niet te garanderen dat de providerdiensten in de toekomst daadwerkelijk over glasvezel zullen gaan lopen. Op dit moment is het namelijk nog niet duidelijk of dit voor de provider rendabel zou zijn.

Mocht CanalDigitaal in de toekomst televisie over het glasvezelnetwerk gaan bieden, de provider zal gewoon digitale televisie via de satelliet blijven aanbieden.

CanalDigitaal staat bekend als de enige digitale satellietprovider van Nederland. In het verleden bood het bedrijf alleen televisie aan, maar inmiddels is het ook mogelijk om daarbij te internetten en te telefoneren. Voor de televisie van de provider is een schotel nodig, die bij hun pakketten wordt meegeleverd. Deze schotel kan eventueel door een monteur worden geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *