CanalDigitaal: Nu ook internet over glasvezel

Het is binnenkort mogelijk om glasvezelinternet af te nemen bij CanalDigitaal. Voorheen liepen de internetdiensten van de satellietprovider via het VDSL netwerk van KPN, maar nu heeft de provider een deal gesloten met Reggefiber, de eigenaar van het grootste glasvezelnetwerk van Nederland.

De snelheden van het internet zullen een stuk hoger liggen dan voorheen. Voor alsnog zal de televisie wel gewoon nog via de satelliet worden uitgezonden. De eigenaar van CanalDigitaal, het bedrijf M7 Group S.A., heeft al wel aangegeven dat ze de mogelijkheden van televisie over glasvezel zullen onderzoeken. Het is mogelijk dat de provider daarvoor de diensten van Glashart Media zal afnemen.

CanalDigitaal is op dit moment de provider die de meeste televisiezenders uitzendt. Het zal nog niet mogelijk zijn om dit aantal ook glasvezel te halen. Het is goed mogelijk dat de telecomaanbieder in de toekomst zowel via satelliet als glasvezel televisie gaat aanbieden.

Pakketten met glasvezelinternet zijn uiteraard wel duurder dan de aanbiedingen met internet over VDSL. Er zullen 3 verschillende alles in één pakketten worden aangeboden met internet, telefonie en televisie. De goedkoopste, met een verbinding van 60 Mb/s zal 40 euro per maand gaan kosten, vervolgens is er één met een snelheid van 100 Mb/s voor 50 euro per maand en het snelste pakket met 500 Mb/s zal 60 euro per maand kosten. Deze laatste snelheid is echter niet in het gehele Reggefiber-dekkingsgebied beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *