6,9 miljoen breedband aansluitingen

In het derde kwartaal van dit jaar is het aantal huishoudens met een breedbandaansluiting wederom gegroeid. Ruim 90 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over een verbinding. Dit blijkt uit het onderzoek van Telecompaper. In totaal zijn er bijna 6,9 miljoen particulieren breedbandaansluitingen in ons land.

Bijna de helft van alle aansluitingen betreft een kabelaansluiting. De kabel zag zijn aandeel wederom groeien, met bijna 1 procent. Het totale aantal kabelaansluitingen staat daarmee op 3,2 miljoen. DSL zag het aandeel dalen. Hoewel het allemaal maar om procentpuntjes gaat. Glasvezel groeit en heeft een marktaandeel van bijna 11 procent.

KPN, inclusief XS4ALL en Telfort, blijft de grootste breedbandaanbieder van Nederland. Het bedrijf heeft een marktaandeel van bijna 40 procent. Dit aandeel daalde licht. KPN voelt de hete adem van de kabelaars. Zodra de fusie tussen UPC en Ziggo is afgerond, is KPN direct van de troon gestoten en wordt het de tweede aanbieder van ons land.  Volgens Telecompaper heeft Ziggo een marktaandeel van 28 procent en UPC 16 procent. Het nieuwe bedrijf krijgt dus 44 procent van de Nederlandse (vaste) telecommarkt in handen.

Naar verwachting zal de breedbandmarkt in heel 2014 met 2,3 procent groeien, ondanks de toenemende verzadiging op deze markt. In het derde kwartaal was de Nederlandse breedbandmarkt goed voor een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *